Nieuws

Carillon Veendam te bezichtigen



OPEN TOREN - Zaterdag 8 juni a.s. vindt de provinciale Open Torendag plaats. Die dag zijn alle carillons in de provincie Groningen te bezichtigen, waaronder ook die in de toren bij de Grote Kerk in Veendam.

Tussen 13.00 en 16.00 uur kunt u de toren beklimmen en een kijkje nemen in de speelkabine. Daar geeft stadsbeiaardier Adoplh Rots tekst en uitleg over de werking van het in 2008 vernieuwde carillon. Natuurlijk zal hij het ook bespelen. Als de 38 treden u (in één keer) teveel zijn, kunt u onderweg ook even de tijd nemen om de expositie over de totstandkoming van het nieuwe carillon te bekijken. De mensen van de Stichting Carillon Veendam verwelkomen u graag!

Ter afsluiting van de Open Torendag vindt er om 16.00 uur een bijzonder evenement plaats: Harmonieorkest Voorwaarts Veendam, de Winkler Prins Harmonie en beiaardier Adolph Rots geven een concert. Ze spelen daarbij ook samen. Afhankelijk van de windrichting zoekt het publiek een plekje rond de toren en geniet op de zelf mee te brengen stoelen van de klanken van de Veendammer muziek.