Nieuws

Eerste Veendammer Scholierendebat groot succes!



Foto's Henk Drenth

DEBAT - Donderdag 31 mei organiseerde Jong GB het eerste Veendammer scholierendebat. Het debat werd georganiseerd door Madeleine van Woerkom, raadslid en oud-leerling van de Winkler Prins.

14 Deelnemers trokken onder leiding van oud veendammer gemeentesecretaris Bert Wassink verbaal ten strijde om de titel "beste debater 2013" te veroveren. Er werd gedebatteerd over 4 actuele Veendammer stellingen, waaronder; er is voor de jeugd in Veendam niets te doen en het is terecht dat de SC Veendam failliet is verklaard.

Er was ook een Mysteriedebat met als titel; Er moeten meer roze olifanten in Borgerswold komen. Waarbij het vooral op creativiteit en improvisatie aankwam. En vooral de plooi strak in het gezicht houden, wat niet erg gemakkelijk was bij de mededebaters en plubliek.
In de raadszaal werd door de scholieren flinke strijd geleverd, waarbij naast inhoudelijke argumenten ook een flinke dosis humor voor een enerverende avond zorgden bij publiek, deelnemers en jury.

De jury bestaande uit: Henk Jan Schmaal (voorzitter), Karin Weijs, Henk de Haan en 2 leden van de groninger studentendebatvereniging Kalliope kwamen na rijp beraad tot de volgende einduitslag: winnaar werd Edward Oldenburger, de tweede plaats ging naar Carmen Huttinga en op de derde plaats eindigde Jesse Engelkens.

Henk de Haan mocht nog een speciaal naar hem vernoemde prijs uitreiken: de PomPomPom prijs, voor de kandidaat met de meest originele en onderhoudende bijdrage. Deze prijs viel eveneens te beurt aan Jesse Engelkens.

Met deze zeer geslaagde avond lijkt een mooie nieuwe traditie te zijn geboren, op naar het scholierendebat 2014!


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum