Nieuws

Avondvierdaagse Wildervank [ Update ]



Tekst Jacob Kuipers

WILDERVANK - Afgelopen maandag was de kick-off van de avondvierdaagse in Wildervank. De voetbalvereniging Wildervank deed al 48 keer mee samen met Veendam. Maar men loopt in Wildervank al 35 jaar zelfstandig. De heer Pater loopt al voor de 69e keer mee en Henk Kraster uit Wildervank heeft het bij 50 medailles gelaten omdat Kraster alleen liep in Veendam en Wildervank. Afgelopen maandag werden de atleten en atletes in beweging gebracht in Wildervank en afgelopen donderdag werden de lopers/sters op een ovationele manier toegejuicht in Wildervank.

De gladiatoren verzamelden zich in het schilderachtige gedeelte van Wildervank. Aan de Wilgenlaan werden alle groepen herenigd en onder begeleiding van de muziekkorpsen en draaiorgel De Zwarte Dorus werd het centrum van Wildervank ‘onveilig' gemaakt. Het was een drukte van jewelste in hartje Wildervank. Pappa's, mamma's en opa's en oma's hadden wel iets speciaals om aan hun laiverd te geven. Veel kinderen liepen bijna voorover want het snoepgoed dat ze kregen begon grote vormen aan te nemen.

De wandelroute op deze feestelijke avond startte bij de Wildervanckhal en al snel deden ze het Westerdiep aan. Een lange lint van kinderen versierden het Westerdiep. Zo zie je ze niet en ineens zag je de fotografen boven het struikgewas uitkomen. Maar niet alleen de paparazzi, ook een opa moest het ontgelden. Terwijl zijn kleinzoon aan het kijken was paste opa op zijn speelgoed. Bij de 54ste laan werd het Oosterdiep aan gedaan. En de wandelaars maakten de oversteek naar de Werkhuisweg.

Een idyllisch landschap waar het dus prima lopen was en in de verte hoorden we de muziek al. Om half 8 waren de wandelaars/sters in het pittoreske gedeelte aan de Wilgenlaan. Een van de mooiste plekjes van de gemeente Veendam, waaronder Wildervank valt. De sporters moesten even bijkomen van deze vermoeide tocht maar toen de muziek begon te spelen waren ze snel weer in beweging. En toejuichingen waren dan ook niet van de lucht.


Fotoalbums van:

Willem van der Werf
Henk Drenth
Henk Gibcus (Update 31-05-2013 23:13 uur)