Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkler Prins techniek klaart twee klussen voor NOVO

Door op maandag, 27 mei, 2013 - 21:02

WINKLER PRINS - De afgelopen periode hebben de techniekleerlingen van Winkler Prins Veendam succesvol een tractor van werkvoorzieningsschap NOVO van een rolbeugel voorzien. Ook werd een aanhanger compleet opgeknapt.

In dit project werkten alle niveaus techniek die er binnen Winkler Prins zijn samen. De rolbeugel van de trekker is gemaakt door leerlingen van de Praktijkschool, waarna deze is gemonteerd door de mannen van Klas 3tB.

De aanhanger was een grote klus. Alle panelen zijn vernieuwd, de remmen gerepareerd, de verlichting vernieuwd en alle draaiende delen zijn weer gangbaar gemaakt. Met een paar nieuwe spatborden zag de aanhanger er weer prima uit. De jongens van AKA 3 hebben de demontage en het maken van de nieuwe panelen voor hun rekening genomen. De basis- en kadergroepen zorgden voor de montage. Gezamenlijk werden daarna nog de remmen en de verlichting aangepakt. Een mooi project waar de leerlingen met plezier op terug kijken en waardoor de mensen van NOVO weer aan de slag kunnen.