Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste zaterdagteams blijven titelkandidaat

Door op maandag, 27 mei, 2013 - 17:55

TENNIS - Zowel het eerste als het tweede gemengde zaterdagteam van Tennis Club Veendam, beide uitkomend in de eerste klasse, boekte opnieuw een overwinning. Daarmee zijn beide teams, met nog één speelronde te gaan, ongeslagen in de tenniscompetitie.

Het eerste team won met 4-1 thuis van Zuidlaren. Lisette Dalmolen en Bert Günther wonnen de enkelpartijen en Dalmolen met Yvonne de Waal het damesdubbel. Marcel Wever en Edwin Zuur wonnen het herendubbel.

Het tweede team won de uitwedstrijd tegen ‘t Nylan uit Leeuwarden eveneens met 4-1. Hier werden de enkelpartijen door Bianka Wolthuis en Bert Wassink gewonnen. Ook de dubbels van Evelien de Jonge met Aukje van der Wal en Jaap Harkema met Hein Kupfer werden in winst omgezet. Zaterdagmiddag spelen beide teams thuis.

Ook het eerste heren zaterdagteam deed goede zaken. Door een 5-1 winst in Groningen tegen Cream Crackers weet het team zich ook voor volgend jaar verzekerd van een plaats in de eerste klasse.
Dat het goed gaat bij TC Veendam is bij meerdere teams te zien, ook heren 35+ 1 en gemengd 35+ 2 doen een gooi naar het kampioenschap. Terwijl nog een aantal teams niet kansloos zijn.

Het eerste gemengde zondagteam van Tennis Club Veendam, uitkomend in de landelijke 4e klasse, heeft tegen Veracket 2 uit Groningen met 2-6 verloren. Yannick van der Wal won zijn herenenkel en samen met Esther Fleurke het gemengd dubbel. Klassebehoud wordt moeilijk voor dit team. Dit geldt ook voor het tweede gemengde zondagteam. Na zes van de zeven wedstrijden staat het team op de laatste plaats.

Het eerste herenteam kreeg te maken met uitval als gevolg van een blessure. Desondanks zal dit team zich weten te handhaven in de 4e klasse