Nipte winst voor Wildervank in duel tegen Pekelder Boys

Door op maandag, 27 mei, 2013 - 09:20

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Derdeklasser Wildervank (zon) en vierdeklasser Pekelder Boys troffen elkaar zondagmiddag in Wildervank. Wildervank moest zien het derdeklasserschap te behouden en De Boys uit Pekela was er op gebrand om volgend seizoen in de derdeklas te mogen acteren. En deze voetbaltwist ging over twee wedstrijden. De kick-off van deze tweestrijd was dus in Wildervank, waar de plaatselijke trots het spits mocht afbijten. Na een actractieve wedstrijd met een afwisselend scoreverloop won Wildervank moeizaam met 2-1 van Pekelder Boys. Volgende week zondag is de return tussen beide ploegen in Nieuwe Pekela.

Wildervank was er natuurlijk op gebrand om Pekelder Boys ‘beentje' te lichten in eigen home. Als een ‘raket' ging de ploeg van oefenmeester lesmond Prinsen van start. Een aantal doelrijpe kansen was het gevolg voor de roodhemden. Zo gleed flankflitser Ewout Wolf een aantal keren door de vijandelijke defensie. Maar het resultaat was nul komma nul. Al in de vierde minuut liet hij op prachtige wijze zijn hielen zien aan de ploeg van oefenmeester Peter Tempel.

Wolf gleed op prachtige wijze door de defensie van De Boys. Maar zijn inzet verdween in het niets. Twee minuten later kreeg de snelheidsduivel weer een goede mogelijkheid om te scoren maar weer was hij te onnauwkeurig in de afwerking. Vervolgens stuurde Martijn Lieben een lange bal naar Wolf en een hoekschop was het resultaat. Daarna ‘scheerde' ‘de ‘knikker' net over de lat bij Pekelder Boys. Wildervank dicteerde de wedstrijd met goed veld spel en de bezoekers konden niks anders doen dan achter het ‘lederen monster' aan hollen.

Het eerste kwartier speelde Wildervank dus in de hoogste versnelling. Maar daarna temperde het scoringsdrift bij Wildervank. Het werd zelfs zo erg dat de roodhemden na een half uur op een 1-0 achterstand kwamen. Een terugspeelbal van verdediger Ruben Munneke ging richting het ‘hart' van het doel. Net op een moment dat doelman Ron Meijer naar rechts uitweek om de bal te ontvangen. Waarna de bal doel trof: 0-1. Een ongelukkig moment dus voor Wildervank.

Na dit curieus voorval was het de Belg Michael Sypre die voor Wildervank net over schoot. De thuisclub zakte in de laatste minuten van de eerste helft een beetje weg en een schot van de gasten ging net naast. Na de thee wisselde coach Prins van Wildervank. Ruben Munneke en Marcel Gelderloos waren de slachtoffers. Voor dit tweetal kwamen Martin Torzsok en Roland van de Velde in het veld. De wedstrijd was na rust nog maar 10 minuten oud toen Vincent van Marle op links enkele tegenstanders ‘het bos' instuurde. En daarna kreeg hij een niet te missen kans op de gelijkmaker. Maar tot grote schrik van de supporters mistte hij wel.

Toch werd Van Marle ook nog de held van Wildervank. Hij haalde een inzet van een Pekelder van de lijn, anders hadden de gastheren al op een 2-0 achterstand gestaan. Maar in de 33ste minuut was het dus raak voor Wildervank. En wie was hier verantwoordelijk voor, drie keer raden. Van Marle dacht: ‘drie keer is scheepsrecht'. En hij scoorde op een voorzet van Stefan Zuidema: 1-1.

Wildervank rook dus aan een overwinning. Mede doordat de roodhemden hun tegenstanders kapot speelden. Want de ausdouwers uit Wildervank scoorden toch nog de verdiende 2-1. Uit een voorzet van Ewout Wolf scoorde de Hongaar Martin Torzsok de winnende treffer. Leider Wildervank na afloop: "We hebben nog nooit drie goals in een wedstrijd gescoord"

Aanstaande zondag is de return in Pekela en dan zal blijken of deze nipte overwinning voor Wildervank genoeg is om ook volgend seizoen in de derde klas te mogen spelen.