Overslaan en naar de inhoud gaan

Doelgericht Daring wint eenvoudig van Bully Bully H1 3-8 Daring H1

Door op maandag, 27 mei, 2013 - 16:12

Namens Daring Heren 1, Arthur Venhoven

HOCKEY - Na de verloren inhaalwedstrijd tegen Arnhem van afgelopen vrijdag (Daring moest deze wedstrijd overspelen van de KNHB i.v.m. het "onreglementair opstellen" van één van de spelers in de eerdere wedstrijd), stond deze zondag alweer de uitwedstrijd tegen Bully op het programma. Zowel Arnhem als Bully strijden dit seizoen tegen degradatie, maar er viel een duidelijk krachtsverschil op te merken.

Tijdens deze wedstrijd was er ook sprake van een duidelijk krachtsverschil: Daring was vele malen beter dan Bully. Dit kwam redelijk rap tot uiting in het scoreverloop, want Robert Boer wist na een goede actie al snel 0-1 te maken. Niet veel later werd het ook 0-2, omdat de verdediging van Bully de bal inleverde bij de Veendammer aanvallers. Robert Boer rukte op richting het doel en bediende Hemmo-Jan Clevering op maat. In de tussentijd had Bully nog niets laten zien, maar toen de Tukkers uit een counter een strafcorner forceerden, promoveerden zij deze buitenkans via een goed uitgespeelde variant tot doelpunt: 1-2. Niet veel later werd het zelfs 2-2, omdat de Veendammer verdediging stond te slapen. Hoewel Daring in deze fase van de wedstrijd niet bepaald goed hockey liet zien, kwam het wederom op een voorsprong. De 2-3 viel uit een strafcorner, door een sleeppush van Paul Suk.

Na de theepauze had Bully de intentie om het Daring lastig te maken, maar ondanks dat de Veenkolonialen lang niet hun beste spel liet zien hadden ze een veel hoger balbezitpercentage dan Bully en kwam het tot betere scoringskansen. In de loop van de tweede helft werd het dan ook vrij snel 4-2 en 5-2; wederom doelpunten van Paul Suk uit strafcorners. Hoewel Bully bij vlagen in de buurt kwam van de Veendammer cirkel, werden zij nooit echt gevaarlijk. Ondanks veelal discutabel behaalde strafcorners bleken de Oldenzalers niet in staat om het keeper Erik-Jan Omvlee lastig te maken. Aan de andere kant had de keeper het juist heel erg lastig, want het werd 6-2 na een goede Veendammer aanval. Het was wederom Paul Suk die het net vond, na goed voorbereidend werk van Hemmo-Jan Clevering. De hieropvolgende 7-2 viel op prachtige wijze: Daring wist via een counter razendsnel Edwin Boer te bereiken, die na het passeren van een aantal tegenstanders een scherpe pass op Chris Stuut gaf. Deze kleine middenvelder bedacht zich niet, maakte een buiksliding en ramde de bal langs de verbouwereerde keeper. Daring vond het na deze treffer niet genoeg, en wist nogmaals het doel te vinden. Ditmaal was het Robert Boer die voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd aantekende. Na deze achtste Daringtreffer kon Bully ondanks een matig slotakkoord van beide partijen nog wel de derde treffer scoren, maar iedereen langs de lijn wist dat dit voornamelijk kwam door laks en slordig verdedigend werk van Daring.

De 3-8 eindstand is een leuke opsteker voor Daring, maar geeft het krachtsverschil niet goed weer. Wanneer Daring deze zondag beter had gespeeld, was de score veel hoger uitgevallen. Op zondag 2 juni spelen de Veendammers hun laatste wedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd zal in het teken staan van revanche op tegenstander Zevenaar, want de uitwedstrijd werd verloren. Tevens is het de seizoensafsluiting, dus dat belooft veel publiek en een mooie sfeer.