Overslaan en naar de inhoud gaan

Optreden Double King Band in de Dukdalf Veendam

Door op vrijdag, 17 mei, 2013 - 15:28

DUKDALF - Op zaterdag 18 mei aanstaande treedt de Double King band op in wijkcentrum Dukdalf in Veendam. Lynyrd Skynyrd, Deep Purlpe, ZZ Top, Joe Bonamassa, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughn, dat zijn wel een aantal stijlen van de DKB. Dus hou je van deze muziek? Aanvang 21.00 uur.

Gekscherend werden ze laatst de herintreders genoemd. Qua leeftijd had het gekund maar deze rockers zijn altijd wel ergens op podia te vinden geweest. Ieder met hun eigen ding en nu sinds een jaar samen. Terug van nooit weggeweest dus!

Anke Koning, Henk Koning, Harry de Groot en Harry Beishuizen, bluesrockers in hart en nieren vormen samen de Double King Band. En ja, Henk en Anke dat zijn broer en zus. Twee keer Koning, Double King. De band had dus ook zomaar eens de Double Harry Band kunnen heten..

Anke en Henk groeiden samen op. Niet alleen aan de keukentafel maar ook op de ‘muziekzolder' waar muzikale helden als Deep Purple, Uriah Heep en Lynyrd Skynyrd werden geïmiteerd. De enige manier om ze stil te krijgen was simpel: pa zette gewoon de stroom uit.

Drummer Harry de Groot ging van orgel naar het drumstel. Een prima keuze want al op zijn vijftiende trad hij voor het eerst op. Na allerlei stijlen, bruiloften en partijen sloeg Harry na 35 jaar de heavy road in.

Die andere Harry heeft echte bluesroots. In de sixties stond Beishuizen in Rotterdam met allerlei bluesy vriendenbandjes in de oefenruimte.

Lynyrd Skynyrd, Deep Purlpe, Status Quo, ZZ Top, Joe Bonamassa, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughn, zomaar wat namen die deze vier hun muziekharten sneller doet kloppen.

En als dat ook voor jou geldt, kom dan eens naar een optreden van de Double King Band. Met veel lol werken deze vier een setlist af vol met muziek van hun muzikale helden!

Double King Band is:

Henk Koning: bas en zang
Anke Koning: gitaar en zang
Harry de Groot: drums
Harry Beishuizen: gitaar en zang