Sport

Eerste zaterdagteams Tennis Club Veendam gaan aan kop



TENNIS - Zowel het eerste als het tweede gemengde zaterdagteam van Tennis Club Veendam, beide uitkomend in de eerste klasse, boekte weer een overwinning. Daarmee zijn beide teams nog ongeslagen in de tenniscompetitie en, met nog twee wedstrijden te gaan, kunnen beide teams kampioen worden in de eerste klasse. Beide teams promoveren dan naar de hoofdklasse. Dit zal een uniek feit zijn binnen de Tennis Club Veendam.
Het eerste team won met 5-0 van Rackem uit Klazienaveen. Lisette Dalmolen en Bert Günther wonnen de enkelpartijen en Dalmolen met Bianka Wolthuis het damesdubbel. Günther won met Wolthuis het gemengd dubbel en het herendubbel werd door Marcel Wever en Edwin Zuur gewonnen.

Het tweede team won de thuiswedstrijd tegen Norg met opnieuw een minimale winst (3-2). Hier werden de herenenkel door Bert Wassink en het gemengd dubbelspel door Evelien de Jonge en Jaap Harkema gewonnen. Helaas ging het herendubbel verloren, waarna het damesdubbel van Aukje van der Wal en de Jonge de beslissing moest brengen. Na de eerste set te hebben verloren konden de dames het spel van de tegenstanders zodanig ontregelen, dat ze de tweede en derde set naar zich toetrokken.

Het eerste gemengde zondagteam van Tennis Club Veendam, uitkomend in de landelijke 4e klasse, heeft de thuiswedstrijd tegen GLTB 1 uit Groningen met 3-5 verloren. Yannick van der Wal won zijn herenenkel partij overtuigend van oud Veendam speler Joost Keverling Buisman (6-0 6-1). Jorrit Bock won zijn herenenkel partij in drie sets, 1-6, 6-1 en 6-4. Het herendubbel van Yannick en Jorrit leverde het derde punt op (2-6, 6-2 en 6-4). Met dit resultaat komt dit team op de zevende plaats te staan.

.