Sport

VV Wildervank F7 winnaar dag 2 voetbal3daagse in Hoogezand



Op de foto het kampioensteam, vlnr; Zulfikar Blokzijl, Jessie van Dijk, Lucan Veldman, Senya de Jonge, Revelino Deekens, Owen van Dijk, Milan Kruizinga en Justin Boer. Afwezig waren: Thomas Fehrmann, Kaya Boiten en Yarno Jager. Gastspelers waren Owen en Jessie van Dijk, zij spelen normaliter hun wedstrijden in Wildervank F6.


Tekst vv Wildervank

VOETBAL - Afgelopen vrijdag 10 mei 2013 speelde VV Wildervank F7 een voetbaltoernooi in Hoogezand. Voor de jonge spelers was dit weer een hele nieuwe ervaring, want de pupillen zijn allemaal begin van dit seizoen begonnen aan hun carriere en een toernooi hadden ze nog nooit meegemaakt. Na een spectaculaire toernooi-opening met cowboys en indianen was het wachten op het moment dat ze de groene grasmat mochten betreden. Hoewel de technische staf vooraf enige nervositeit bespeurde bleek vanaf het eerste fluitsignaal dat men de spanning had omgezet in een enorme wil om te winnen. Met mooi combinatiespel werd HSC F4 als eerste van vijf tegenstanders van de dag met maar liefst 8-0 aan de zegekar gebonden. De tweede tegenstander van de dag was HS88 F7. Na een moeizaam begin en een 1-0 achterstand werd de turbo toch gevonden en werd de tegenstander met 3-1 verslagen. De derde tegenstander Bedum F5 mocht even geloven in een goed resultaat, maar twee goals vlak na elkaar betekende de derde dagzege voor een goed spelend Wildervank F7. Langzaam kwam er het besef dat er iets te halen viel vandaag. In de vierde wedstrijd trok men de goed lijn door. Hoogezand F7 kreeg met 3-0 klop.

Met de indrukwekkende cijfers 4 gespeeld 12 punten, 16 voor en maar 1 tegen werd reikhalzend uitgekeken naar de laatste wedstrijd. Hierin was Hoogezand F6 de tegenstander. Ook zij hadden alles gewonnen met een doelsaldo van 10 voor en 0 tegen. Een gelijkspel zou genoeg zijn voor de toernooi-overwinning. Wildervank ging tegen Hoogezand voor de overwinning, maar daar waar de hele dag de doelpunten makkelijk vielen zat ineens alles tegen. 4 goede kansen werden nu niet benut en zoals altijd in het voetbal kwam de bekende voetbalwet weer om de hoek. Scoor jezelf niet, dan doet de tegenstander dat. Zo ook nu. Wildervank F7 is een team dat echter nooit opgeeft en blijft strijden tot het einde. De beloning hiervoor kwam in de allerlaatste seconde. Een gelijkspel en dus toernooiwinnaar! Maar dan verschijnt er opeens iemand van de toernooicommissie die zegt dat er bij een gelijke stand strafschoppen genomen dienen te worden. Even was er teleurstelling bij de 6- en 7-jarigen van Wildervank. Maar zoals een echte kampioen dat doet knalde men alle 3 strafschoppen tegen de touwen, en aangezien de keeper net als elke zaterdag een penaltykiller bleek te zijn en de tweede penalty van Hoogezand uit zijn goal roste, mocht de beker opgehaald worden door de terechte winnaar.

De schutters van vandaag:
Senya de Jonge 9
Owen van Dijk 4
Zulfikar Blokzijl 2
Lucan Veldman 2