Sport

Veendam 1894 verliest ruim van SC Stadskanaal



VOETBAL - Veendam 1894 heeft afgelopen zondag kansloos met 1-5 verloren van SC Stadskanaal. Deze wedstrijd stond niet alleen in het teken van de sportieve belangen, maar was tevens een eerbetoon aan de onlangs overleden Boy Nijgh.

Het duel werd daarom gespeeld in het stadion aan De Langeleegte, aangezien het clubicoon van SC Stadskanaal daar in het verleden ook furore heeft gemaakt. De tribunes waren goed gevuld en onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje werd aangetoond dat voetbal meer is dan een strijd om de punten. Voetbal verbroedert en de honderden toeschouwers waren getuige van een respectvolle hommage aan Boy Nijgh.

Naast de gasten uit Stadskanaal speelde de thuisploeg uit Veendam eveneens met rouwbanden. De Veendammers speelden met rouwbanden vanwege het overlijden van erelid Lucas Gankema. De wedstrijd op zichzelf was niet om over naar huis te schrijven. Daarvoor was het krachtsverschil simpelweg te groot.

SC Stadskanaal was op alle vlakken superieur en met een uitslag van 1-5 zijn de geelzwarten er zelfs nog genadig van afgekomen. Na een gelijk opgaande beginfase namen de Knoalsters het heft in handen en kwamen vrij vlot op een verdiende 0-2 voorsprong via treffers van Jeroen Nanninga en Rene Nijgh, inderdaad de zoon van... Vervolgens kwam de thuisploeg uit het niets terug in de wedstrijd via een fraaie treffer van Darryl Sanches (mooie stift over de keeper), maar niet lang daarna bracht Jeroen Nanninga middels zijn tweede treffer de ruststand op 1-3.

Ondanks alle goede bedoelingen slaagde Veendam 1894 er na de pauze niet in om de wedstrijd te doen kantelen. In plaats daarvan liepen de gasten uit naar 1-5. Door deze nederlaag is Veendam 1894 afgezakt naar de voorlaatste plaats met slechts één punt voorsprong op hekkensluiter Wildervank.

Aan het einde van de rit zal de nummer laatst (nummer 13) degraderen en de nummer 12 zal zich via de nacompetitie moeten proberen te handhaven. Het degradatiespook waart dus rond boven De Langeleegte en daarom zal de uitwedstrijd bij Bargeres komende zondag gewonnen moeten worden. SC Stadskanaal heeft zich door de zege in Veendam bijna verzekerd van de tweede plaats en zal zich hoogstwaarschijnlijk kunnen opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum