Nieuws

Lintjesregen 2013 Drie Koninklijke onderscheidingen in Veendam



LINTJES - Ter gelegenheid van Koninginnedag werden vrijdag Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. De heer Hidding, mevrouw Pot-Oudekerk en de heer Geijzendorffer werden tot "Lid in de Orde van Oranje Nassau" benoemd. Zij ontvingen hun Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Ab Meijerman in de Raadzaal van het gemeentehuis van Veendam. 

De heer Henzo Hidding
De heer Hidding vervult vanaf 1988 tot op de dag van vandaag de functie van vice voorzitter Ondernemerscentrum Liberné Veendam. Gedurende dezelfde periode vult hij tevens diverse bestuursfuncties bij de Lionsclub en Stichting Lions Acties Veendam. De Lionsclub heeft zich ondermeer ingezet voor de bouw van twee overblijf huizen in Polen. De laatste twee jaar is de stichting actief geweest voor de palliatieve zorg en Het Leger des Heils.

Ook op politiek terrein is decorandus actief. In de periode van 1988 tot 2000 was hij penningmeester van de VVD afdeling Veendam. Vanuit die functie was hij vervolgens betrokken bij andere politieke actviteiten zoals seminars, verkiezingprogramma's en overleggen.

Daarnaast heeft de heer Hidding vanuit zijn rol van voorzitter van de buurtvereniging zich ingezet voor de Gemeentelijke Commissie Stadsvernieuwing, om zodoende vorm te kunnen geven aan de noodzakelijke stadsvernieuwing welke deels buurtgericht doch ook integraal voor de plaats Veendam waren. Sinds 1970 tot op de dag vandaag vervult hij belangeloos vele vaak incidentele advieswerkzaamheden voor diverse sport- en overige maatschappelijke verenigingen en particuliere personen.

Met name zijn activiteiten voor het SRA en CPA zijn bijzonder. De heer Hidding is één van de inititiatiefnemers geweest tot de oprichting van een samenwerkingsverband van registeraccountants in 1988, het SRA. SRA is uitgegroeid tot de grootste netwerkorganisatie van kleinere accountantskantoren in Nederland.

Begin jaren negentig ontstond er behoefte een samenwerking met een internationale accountantsorganisatie. Er werd aansluiting gezocht met CPA Associates International, met het hoofdkantoor en vele vestigingen in de USA. Zo werd een Stuurgroep kleine registeraccountants kantoren, waarvan de heer Hidding reeds vijf jaar voorzitter van was, CPA Nederland. Vervolgens werden van daaruit conmtacten gezocht en gevonden in andere Europese landen. Dat resulteerde in de oprichting van CPA Europe.

Een overzicht van de activiteiten van de heer Hidding die zijn meegenomen in de beoordeling:

  • Penningmeester SC Veendam Atletiek (2009 - heden);
  • Penningmeester Stichting Job Explosion Veendam (2001-2003);
  • Voorzitter Reüniecommissie OBS Veelerveen (1997);
  • Voorzitter CPA Nederland en mede oprichter CPA Europe (1991-1996);
  • Gemeentelijke commissie Stadvernieuwing (1990 -1999);
  • Lid Raad van Commissarissen Betaald Voetbal Veendam (BV Veendam);
  • Penningmeester VVD afdeling Veendam (1988 -2000);
  • Vice voorzitter Ondernemersvereniging Liberné Veendam (1988 - heden);
  • Diverse bestuursfuncties Lions Club en Stichting Lions Acties Veendam (1988 - heden);
  • Oprichting SRA (1984 - 1988);
  • Voorzitter buurtvereniging 't Spoordok (1979 -1983).

De heer Hidding heeft zich langdurig ingezet op verschillende politieke- en maatschappelijke terreinen. De heer Hidding kan gekwalificeerd worden als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd".

 

Mevrouw Jantina Pot - Oudekerk
Mevrouw Pot-Oudekerk is al vanaf 1988 tot heden bestuurslid van de ANBO Veendam. Met hart en ziel heeft zij gedurende al die jaren diverse ledenactiviteiten gecoördineerd, zoals koersbal (een soort jeu de boules), bowling en de sjoelbijeenkomsten. Daarnaast doet welzijnsinstelling Compaen vrijwel nooit tevergeefs een beroep op mevrouw Pot-Oudekerk, als het bijvoorbeeld gaat om de verkoop van zwemkaarten voor ouderen bij het subtropisch zwembad ‘Tropiqua' of de bingomiddagen voor ouderen. Mevrouw Pot-Oudekerk vervult haar activiteiten zeer nauwgezet en met veel enthousiasme. Door haar betrokken houding is ze een voorbeeld voor de andere leden.

Een overzicht van de activiteiten van mevrouw Pot-Oudekerk die zijn meegenomen in de beoordeling:

  • Vrijwilliger Koersbal ( 1988 - heden);
  • Regelen zwembezoek ouderen (1988 - heden);
  • Bestuurslid ANBO Veendam ( 1988 - heden);
  • Organiseren en begeleiden van wekelijkse sjoelbijeenkomsten (1988 - heden).

Mevrouw Pot- Oudekerk is te typeren als iemand die zich gedurende vele jaren belangeloos maatschappelijk heeft ingezet voor ouderen. Mevrouw Pot - Oudekerk kan gekwalificeerd worden als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd".

De heer Karel Geijzendorffer
De heer Geijzendorffer is al vanaf 1983 tot heden President van de Kerkenraad van de Waalse Kerk in Groningen. In die functie is hij onder andere verantwoordelijk voor de voorbereiding van de diensten, de diaconale zorg en de externe contacten. Daarnaast is de heer Geijzendorffer één van de "founding fathers" van de Kiwanisclub Veendam. Kiwanis zet zich wereldwijd in voor kinderen die hulp nodig hebben. Naast het steunen van de landelijke en wereldwijde Kiwanis projecten organiseert Kiwanis Club Veendam projecten voor doelen in de regio. De heer Geijzendorffer is van 1996 tot en met 1998 verbonden geweest aan Kiwanis Veendam.

Verder is de heer Geijzendorffer van 2003 tot en met 2009 voorzitter geweest van de provinciale welstandscommissie en vervult hij vanaf 2010 tot heden vrijwilligerswerk in het Veenkoloniaal museum in Veendam. Tot slot is de heer Geijzendorffer van 2004 tot heden voorzitter van de provinciale monumentencommissie, waar hij op basis van zijn enthousiasme en deskundigheid een wezenlijke bijdrage levert aan het gemeentelijk erfgoedbeleid.

Een overzicht van de activiteiten van de heer Geijzendorffer die zijn meegenomen in de beoordeling:

  • President van de Kerkenraad van de Waalse Kerk in Groningen ( 1983 - heden);
  • Kiwanisclub (1996 - 1998);
  • Voorzitter provinciale welstandscommissie (2003 - 2009);
  • Vrijwilliger Veenkoloniaal Museum (2010 - heden);
  • Voorzitter provinciale monumentencommissie (2004 - heden).

De heer Geijzendorffer is te typeren als iemand die zich op diverse terreinen en gedurende vele jaren belangeloos maatschappelijk heeft ingezet. De heer Geijzendorf heeft dan ook worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd".


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum