Veendam 1894 (zon)pakt punt tegen koploper

Door op maandag, 22 april, 2013 - 13:25

VOETBAL - Veendam 1894 (zon) blijft punten sprokkelen in de strijd tegen degradatie. Nadat eerst de inhaalwedstrijd tegen Wildervank knap met 3-1 werd gewonnen, hield de ploeg van trainer/coach Hans Kamphuis afgelopen zondag koploper TEVV op een 1-1 gelijkspel. Een keurig en dik verdiend resultaat. De koploper uit Tweede Exloërmond had doordeweeks al verloren van het laaggeklasseerdeProtos en het lijkt erop dat de kampioensstress toch een beetje vat op hen heeft gekregen. Veendam 1894 was minimaal gelijkwaardig aan TEVV en na een glijkopgaande eerste helft gaf een 0-0 ruststand de verhoudingen juist weer.

In het tweede bedrijf was de thuisploeg zelfs de bovenliggende partij, maar met kunst- en vliegwerk en hulp op de doellijn hield TEVV-keeper Maik Timmer z'n doel schoon. Geheel tegen de verhouding in en zeer fortuinlijk kwam de kampioenskandidaat daarna op een 0-1 voorsprong. Een als voorzet bedoelde bal van Robert Mensinga zeilde bij de tweede paal zomaar achter de verbouwereerde Veendam-goalie Matthijs Knigge. Veendam 1894 liet zich door deze tegenslag niet uit en veld slaan en ging vol overgave op jacht naar de gelijkmaker. Deze dadendrang werd enkele minuten voor tijd beloond toen Johan van der Veen de 1-1 binnenschoot na een uitstekende voorzet van Lars Brouwer. Door dit punt is Veendam 1894 weer een stapje dichterbij lijfsbehoud. Hiervoor moet het twee ploegen onder zich houden. Qua verliespunten zijn dat op dit moment hekkensluiter SVV'04 en Wildervank. Het gat met deze ploegen is respectievelijk zes en vier punten met nog vier wedstrijden voor de boeg.

Volgende week staat de cruciale uitwedstrijd tegen Protos op het programma, een ploeg die tevens is verwikkeld in een felle strijd tegen degradatie.