Flash Dames pakken Veracles door beresterke verdediging met 1-3

Door op woensdag, 17 april, 2013 - 07:14

Gehavende Flashies maken doelstelling van de competitie meer dan waar

VOLLEYBAL - De laatste uitwedstrijd, tegen Veracles in Groningen, hebben de Veendammer dames een prima resultaat geboekt. Ondanks de gehavende samenstelling (blessures van Marloes Ham, Amber Franzen en Janine Bouwmeester) haalden de ploeg haar doelstelling,minimaal 2 punten pakken tegen het hoger geplaatste Veracles, ruimschoots.

In de eerste set startte de ploeg nog wat aarzelend en liep tegen een achterstand aan. Langzaam maar zeker begon Flash grip te krijgen op de sterke linkshandige diagonaalspeelster, door met name als zij aan het net was de blokkering wat naar binnen te verplaatsen. Verder was met name de lage verdediging, georganiseerd door Libero Ellin Frericks, uitstekend op dreef. Hierdoor kreeg de aanval de mogelijkheid steeds meer druk op het achterveld van Veracles uit te oefenen. Het leverde de eerste set op, 22-25.

Dit beeld wist het gastteam uit Veendam in de tweede en derde set eigenlijk nog te versterken. Een puike blokkering en een keurig positie kiezend achterveld maakte de al in feeststemming verkerende studenten(laatste thuiswedstrijd) soms wanhopig. Belangrijk was dat Flash goed bleef varieren over alle aanvalsstations en het kiezen van de goede slagrichting. Veracles moest in beide sets het antwoord schuldig blijven. De scherpe services uit het Veendamse kamp waren voldoende om het laatste tikje uit te delen, 20-25 en nogmaals 20-25.

In de laatste set startten de Flashies goed, maar wilde ook Veracles graag de er redden. De Groningse ploeg scoorde voor het eerst in de wedstrijd weer een aantal aanvalspunten en nam een 11-7 voorsprong. Flash reageerde onvoldoende en maakte een aantal persoonlijke fouten, waardoor het spelritme stokte. Het leverde Veracles een niet meer te achterhalen voorsprong op, 21-14. Vanaf dat punt knokten de flashies zich nog wel dichterbij maar konden niet voorkomen dat deze slotset naar Veracles ging, 25-21.
Vearacles, dat bijna traditioneel een aantal oud-Flashers in de gelederen kent (in dit geval spelverdeelster Anke van Oosterhout en de beide telsters Sjoukje van Oosterhout en Vera Smeenge kon de dadendrang van de Flashies niet beteugelen. Met een 1-3 overwining pakten de meiden van coach Henk Schreuder 4 punten in dit duel , 2 meer als "begroot".
Volgende week sluiten de meiden de competitie af in Veendam tegen hekkensluiter Lycurgus 2.