Broodnodige overwinning Veendam 1894 (zat)

VOETBAL - De start van 2013 mag voor de zaterdagafdeling van Veendam 1894 gerust dramatisch genoemd worden. Maar liefst vijf nederlagen en slechts één overwinning was de magere score na de winterstop. Hierdoor zakte de ploeg van trainer/coach Chris de Jong weg naar de 5e plek op de ranglijst, nadat het vorige kalenderjaar nog werd afgesloten als gedeeld koploper. Veendam 1894 slaakte dan ook een zucht van verlichting na de zege op Smilde'94. De inhaalwedstrijd werd afgelopen dinsdag in eigen huis met 4-3 gewonnen. Het was een knotsgekke wedstrijd aan De Langeleegte, waarbij gerust gesteld kan worden dat de meest gelukkige ploeg heeft gewonnen. In een foutenfestival met veel kolderieke momenten boog Veendam 1894 in de slotfase een 2-3 achterstand om in een 4-3 overwinning. In de beginfase leek het erop dat de thuisploeg een makkelijke avond zou krijgen, want binnen tien minuten leidden de geelzwarter met 2-0. Daarna sloop er veel slordigheid in het spel en kwam Smilde'94 beter in de wedstrijd. De aansluitingstreffer vlak voor rust kwam dan ook niet geheel uit de lucht vallen. Na de pauze ging er veel mis bij met name Veendam 1894, waardoor Smilde zomaar een 3-2 voorsprong in de schoot kreeg geworpen. Hierin leek het duel ook te eindigen, maar de Veendammers toonden veerkracht en wisten vlak voor tijd nog twee keer te scoren. De doelpunten van Veendam 1894 kwam tot stand via Emrah Akgul (2), Harrie Hulsing en TahsinMete. Door deze zege heeft de ploeg uit de Parkstad de 4e plek heroverd van Onstwedder Boys. Komende zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegenHaulerwijkse Boys op het programma.