Overslaan en naar de inhoud gaan

Koninklijke onderscheiding voor Willem Molema Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Door op maandag, 8 april, 2013 - 21:30

LINTJE - Maandagavond kreeg de heer Molema een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Meindert Schollema. De plechtigheid vond plaats tijdens de algemene ledenvergadering van de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters (COVS) in het clubhuis "De Neutrale Hoek" in Wildervank. 

De heer Molema heeft zich jarenlang ingezet voor de Centrale Organisatie voor Voetbalscheidsrechters (COVS) Veendam en Omstreken. Op 1 januari 1977 werd de heer Molema lid, twee jaar later werd hij benoemd tot secretaris. Na een periode van 8 jaar werd hij voorzitter.
In zijn voorzittersperiode is een vereningsgebouw gebouwd op het sportpark Wildervank. "De Neutrale Hoek", zoals het gebouw later zou heten, is één van de mooiste clubgebouwen voor de scheidsrechters in Nederland.

Bovendien heeft de heer Molema een fantastisch boek geschreven, De Eeuwige Spil in de Samenleving, over honderd jaar Voetbal en Maatschappij Veendam. Dit gebeurde in het kader van het 100-jarig bestaan van de Voetbalvereniging Veendam 1894.

In 2009 heeft de heer Molema het initiatief genomen tot een uitwisseling voor jonge talentvolle scheidsrechters tussen Noord-Duitsland en Noord-Nederland. Dit initiatief is geadopteerd door regionale voetbalbonden in beide landen en is nu drie jaar later nog steeds een groot succes.

De inzet van de heer Molema is voor de vereniging van grote waarde geweest, hij wist als geen ander leden aan te sporen voor activiteiten te ontplooien en werkzaamheden te verrichten voor de vereniging. Een uitstekend bestuurder, die niet vanaf de zijkant opereerde maar altijd als een echte spits recht op zijn doel afging om te scoren.

Tijdens zijn bestuursperiode is COVS Veendam Nederlands Kampioen Veldvoetbal, Nederlands Kampioen Zaalvoetbal en Nederland Kampioen Spelregels met individueel de heer Molema als beste van Nederland. Rond het jaar 2000 is de heer Molema voorzitter geworden van de vereniging van Oud Veendam. Het bestuur van COVS Veendam en Omstreken is de heer Molema zeer erkentelijk voor het vele werk wat hij voor de vereniging heeft betekend.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum