Sport

Heren Flash overtuigend winnaar tegen

Kampioenschap reeds in derde wedstrijd voor het einde van de competitie een feit

VOLLEYBAL - De Flashmannen hebben al in een vroeg stadium aangetoond de enige kandidaat te zijn voor het kampioenschap in de promotieklasse A van de regio Noord-Oost van de Nevobo.
Hoewel de heren dit seizoen met regelmaat steekjes lieten vallen, met name tegen de mindere teams in de vorm er tegen de topteams eigenlijk altijd geweest.
In de wedstrijd tegen Kroton konden de "mannen van Pot" de titel grijpen, maar dan moesten ze wel met een 4-0 overwinning aan de haal gaan tegen de Kroton-studenten, waar de ploeg in Groningen nog met 3-2 had verloren.

In deze wedstrijd startten Erik Kuperus (spelverdeling), Fred Pelgrim en Arnoel Jansen (midden), Werner Kruid en Alwin Timmer (buiten), Martijn Kragt (diagonaal) terwijl de verdediging werd georganiseerd door Dennis Overhand. Het was overweldigend en de overzijde van het net kreeg geen poot aan de grond. Goed serverend en sterk gevarieerd in de aanval ramden de aanvallers van Flash de ballen langs de "stadjer-bloks" . Voordat de wedstrijd goed en wel was begonnen stond er een 25-10 en een 25-14 stand op het scorebord.

Pas toen begon Kroton enigszins los te komen en partij te geven. Echt onder de indruk was de thuisploeg nog niet. Verdedigend bleef de ploeg zowel blokkerend als in de lage verdediging goed overeind en stuurde ruim voldoende passing richting spelverdeler Erik Kuperus, die er geen moeite mee had om de blokkering van Kroton te misleiden waarmee de aanvallers aan alle kanten voldoende ruimte hadden om er op los te scoren. Kroton haakte aan maar speelde daarmee op de toppen van haar kunnen en zag nooit kans op de inmiddels opgelopen 5 punten achterstand goed te maken. Ook deze set verdween in de tas van coach Jan Pot.
Op dat moment kwamen de geruchten al door dat Merna druk bezig was om zichzelf een slechte dienst te bewijzen door tegen een 2-0 achterstand aan te lopen tegen DIO Bedum.

Het sterkte de Veendammers om ook de vierde en laatste set alle registers open te trekken en op eigen kracht het kampioenschap binnen te halen. Opnieuw werd de druk opgevoerd en bleef Kroton het antwoord schuldig. Het slotaccoord va de wedstrijd lag in handen van spelverdeler Erik Kuperus, die het 25e punt met een fraaie doortikbal op de speelvloer legde.
Met deze overwinning bewees de ploeg de terechte kampioen te zijn en zich te kunnen gaan opmaken voor een hernieuwd debuut in de derde divisie volgend jaar.
Er moeten nog wel twee wedstrijden worden gespeeld tegen de huidige nummer twee Ritola in Zuidlaren(vrijdag 12 april) en op 20 april thuis tegen Sudosa.
Afgelopen zaterdag bleef het nog lang onrustig in de Parkstadarena, waar de mannen bewezen dat ook de extra set in de kantine altijd winnend wordt afgesloten.