Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouderen en muziek Instrumentale lessen voor de oudere leerling

Door op donderdag, 4 april, 2013 - 11:35

Nooit te vroeg en nooit te laat 

OPEN HUIS - Tijdens het Open Huis op 13 en 20 april van cultuurcentrum vanBeresteyn afdeling Muziek-, Dans- en Theaterschool worden ouderen speciaal uitgenodigd om te komen en een muziekinstrument te proberen.

Want helaas bestaat nog steeds de mythe dat het geen zin heeft om op oudere leeftijd nog een instrument te leren bespelen. De ervaring leert dat ouderen die voor het eerst een instrument leren bespelen, daartoe prima in staat zijn.

Muziek heeft een gunstig effect op het welzijn en vult op een plezierige manier de vrije tijd.
Het Prins Clausconservatorium in Groningen heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor de oudere leerling om een instrument te leren bespelen. Uit dat onderzoek zijn geen belemmeringen naar voren gekomen. Het is wel anders: de oudere leerling luistert anders naar muziek, wil er meer over weten en kiest bewuster voor een stijl.

De Muziek-, Dans- en Theaterschool biedt de oudere leerling de kans om via een proefles kennis te maken met een instrument. Afhankelijk van het soort instrument kunnen één of meerdere proeflessen worden aangeboden.

Ook ouderen die al een instrument bespelen of eerder les hebt gehad, zijn van harte welkom. Bij voldoende belangstelling kan er een ensemble gevormd worden. Alle andere leuke ideeën voor samenspelen zullen worden onderzocht.
|
Er zijn twee momenten met verschillende activiteiten. Op 13 april 11.00 - 13.00 uur zijn de snaarinstrumenten, toetsinstrumenten, zang en theater. Op 20 april: 11.00 - 13.00 uur zijn er de blaasinstrumenten, slagwerk en ballet.

Het Open Huis op 13 april sluit aan bij het Open Huis van vanBeresteyn. De muziek-, dans- en theaterafdeling is te vinden op de tweede verdieping en met de lift goed bereikbaar.