Overslaan en naar de inhoud gaan

Benefietconcert SC Veendam

Door op dinsdag, 2 april, 2013 - 00:17

Tekst Jacob Kuipers

LANGELEEGTE - Het benefietconcert voor de redden van SC Veendam is op een geweldige show uitgelopen. Het was dus showtime aan de Langeleegte met artiesten die tot het uiterste gingen om er iets speciaals van te maken. Bijvoorbeeld Jannes die het publiek op de tribune opzocht en zong alsof zijn ‘leven'er vanaf ging. En er waren nog meer artiesten die tot het gaatje gingen om de ongeveer 3000 toeschouwers iets speciaals te bieden.

Bleuszanger Gerry Wolthof merkte op dat er een tribune met de naam Henk de Haan moet komen. Tenminste als de reddingsactie geslaagd is. Radio Noord meldde dat de benefiet zo'n 40.000 euro heeft opgeleverd. Op de website van SC Veendam staat als tussenstand 225.000 euro vermeld. De Haan wil 675.000 euro inzamelen om het faillisement ongedaan te maken. Dat geld moet voor dinsdag 16.00 uur binnen zijn.

Het geheel werd aan elkaar vast gepraat door Radio Noord coryfee Piet van Dijken en hij deed dan op zijn eigen wijze. Piet die zijn smoking voor deze gelegenheid had aangetrokken mocht als eerste de ‘John Woodhouse' Bertus Kor van SC Veendam aan kondigen. Daarna kwam de Escape Brothers op het Veendammer ‘toneel'. Op de lange tribune die inmiddels helemaal vol zat zorgde de jeugd voor veel vuurwerk. Ook merkte iemand op dat SC Veendam niet het ‘paradepaardje' van Veendam is, maar van Nederland.

Diep Triest haalde geweldig uit en het publiek ging helemaal uit hun dak. Vooral het nummer Doe van Erwin de Vries werd uitbundig meegezongen. Veendam is dus Ain pronkjewail in Ommeland. Zoveel mensen met zoveel clubliefde waren de woorden van Diep Triest. Ook Pe Daalemmer en Rooie Rinus haalden het onderste uit ‘de kan'. En tot slot was het volkszanger Jannes die het publiek in de Veendammer voetbal Arena deed smullen.

En helemaal bij het eind zong het publiek ‘Blijf van SC Veendam af' Na afloop van het concert stortte De Haan zich in het feest gewoel en voor de kiosk van de supportersvereniging ging hij met iedereen op de foto. Ook uw verslaggever was er natuurlijk bij en vereeuwigde hem met zijn idolen. Maar of de reddingsactie geslaagd is was op dit moment nog een vraagteken.


Fotoalbums van:
Willem van der Werf
Henk Drenth