Overslaan en naar de inhoud gaan

Concert Winkler Prins Harmonie

Door op dinsdag, 2 april, 2013 - 11:35

SCHOOLORKEST - Het schoolorkest van scholengemeenschap Winkler Prins geeft zaterdag 13 april a.s. haar jaarlijkse concert in cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam.

De Veendammer muzikanten hebben ook dit jaar weer een gevarieerd programma ingestudeerd. Zo wordt het concert geopend met de herkenningsmelodie van de film 'Soldaat van Oranje' en afgesloten met de titelsong van de James Bondfilm 'Skyfall'. Verder komen o.a. werken van Leonard Cohen, Psy en Jean-Jacques Goldman voorbij. En wat denkt u van evergreens uit 'The Lion King' en van Abba?

Ook beginnende muzikanten tonen hun kunnen. Hoe zich dat ontwikkelt, laten eerste- en tweedejaars leerlingen horen. Samen muziek maken is anders dan samen sporten. Er is eerst minstens twee jaar oefening nodig, voor je in een orkest kunt spelen. Die voorbereiding is in Veendam op verschillende manieren mogelijk, waaronder in de blazersklas Veendam. Dat is een initiatief van harmonieorkest Voorwaarts en de Winkler Prins Harmonie. Een klarinet-trio uit het orkest laat horen dat studeren nooit ophoudt. Zij werden uitgedaagd door prachtige muziek van Mozart.

De WPH biedt ook altijd ruimte aan andere muzikaal talent van de school. Tijdens het concert zal The V-town Funkband een optreden verzorgen. Zangeres Marijke Wever won samen met de broers Nick en Richard Borchers één van de Winkler Prins talenten jachten. Samen met een aantal andere muzikanten zullen zij een ander geluid in vanBeresteyn laten horen.

Kaarten voor de concerten zijn van maandag 8 t/m donderdag 11 april tijdens kantooruren te koop bij de receptie van de Winkler Prins aan de J.G. Pinksterstraat 26 in Veendam. Ook 's avonds aan de zaal kunt u kaarten kopen, mits deze nog beschikbaar zijn. De toegangsprijs is € 8 voor volwassenen en € 5 voor kinderen.

Het concert begint om 20.15 uur.