Overslaan en naar de inhoud gaan

Een idee voor uw wijk? Dien dit in bij uw beheerteam!

Door op vrijdag, 8 maart, 2013 - 15:10

Wijkbudgetten 2013 vastgesteld

WIJK - Bij wijkgericht werken staan de ideeën en de inzet van de bewoners centraal waar het gaat om het oplossen van problemen en het leefbaar maken van de woonomgeving. In dat kader krijgen alle wijken (en dorpen) in de gemeente Veendam jaarlijks een wijkbudget toegewezen. Deze wijkbudgetten worden deels ter beschikking gesteld door de gemeente en deels door Acantus groep.

Uit deze budgetten worden de kosten voor vergaderingen van het beheerteam en het wijkteam betaald, maar het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor de communicatie met de inwoners, zoals bewonersavonden en de wijkkrant. Maar van het geld kunnen ook activiteiten voor de wijk worden georganiseerd of iets geplaatst of aangepakt in de openbare ruimte in de wijk. Alle inwoners kunnen hiervoor wensen indienen, zoals een wijkbarbecue, een Oranjebal, een knutselclub of een straatspeeldag. Maar ook denk bijvoorbeeld ook aan het plaatsen van een picknicktafel of een speeltoestel voor de kinderen in de wijk. Wethouder Klaas Steenhuis: "Het college vindt het belangrijk dat inwoners meedenken over wat er in hun wijk moet gebeuren. Vandaar dat we iedereen de kans geven om ideeën aan te dragen.".

Heeft u een idee voor 2013? Dan kunt u dit indienen bij het beheerteam van uw wijk. Dit beheerteam beheert het budget en bestaat uit een aantal bewoners. Samen met het lokale wijkteam, waarin ook diverse organisaties uit de wijken vertegenwoordigd zijn, worden alle wensen besproken en wordt uiteindelijk bepaald waaraan het budget het beste kan worden besteed.

Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, is het vervolgens aan uzelf om uw idee samen met andere wijkbewoners binnen het ter beschikking gestelde budget uit te voeren.

Meer informatie over wijkgericht werken en de wijkbudgetten kunt u vinden op www.veendam.nl onder wonen/wijkgericht werken.