Overslaan en naar de inhoud gaan

Odd Fellows Veendam houden open huis

Door op donderdag, 7 maart, 2013 - 17:23

OPEN HUIS - Om een goed mens te zijn die zich inzet voor maatschappelijke doelen, oog en oor heeft voor de ander en bezig is met de eigen ontwikkeling, hoef je je niet aan te sluiten bij een vereniging. Wel kan het leuker zijn om hier samen met gelijkgestemden invulling aan te geven. Met het wegvallen van traditionele pijlers in de maatschappij en veranderende tijden, zijn we weer meer op onszelf aangewezen. Dan kan het belangrijk zijn om onderdeel uit te maken van een gemeenschap van mensen, waar je met andere gedachten bezig kunt zijn.

Eén van de mogelijkheden is de Odd Fellows. De Odd Fellows staan met hun voeten in oude tradities. Met hoofd en hart zijn zij bezig met het invulling geven van hun idealen, aangepast aan het huidig tijdsbeeld. Vaak zijn dit kleinschalige projectjes dicht bij huis. Het hoeft niet het grote te zijn wat het doet. Daarnaast spelen rituelen een verbindende rol. In het algemeen is het zo dat mensen niet zonder rituelen kunnen, denk maar aan een klein ritueel voor een kind gaat slapen. Voor Odd Fellows spelen deze nog nadrukkelijker een rol en geven eveneens structuur.
De Odd Fellows staan open voor mensen van alle gezindten. Zij biedt een palet aan mogelijkheden voor wie werkelijk geïnteresseerd is en actief wil meedoen. Ook aan het gezelligheidskarakter ontbreekt het niet. Steeds meer willen Odd Fellows laten zien wie zij zijn en wat zij doen.
In het kader van een door het landelijk bestuur georganiseerde Odd Fellowweek, stellen loges in het gehele land hun deuren open in week van 18 tot 22 maart 2013.
Ook bij vier Veendammer mannen- en vrouwenloges bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Op dinsdagavond 19 maart is er de mogelijkheid het gebouw te bekijken, zijn er diverse sprekers, is er een presentatie en een goede doelen actie. Aanvang: 20.00 uur, gebouw open om 19.15 uur. Op donderdagavond 21 maart is er de mogelijkheid een logezitting bij te wonen van de vier loges. Binnenkomst om 19.30 uur, aanvang (deur is dicht) om 20.00 uur. Op beide avonden zijn leden aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Wilt u meer weten? Neemt u eens een kijkje op de website: www.veendam.oddfellow.nl Geïnteresseerd? Wij zien u graag verschijnen aan de Nassaustraat 175 te Veendam. Deelname is vanzelfsprekend geheel vrijblijvend.