Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoningsgeschiedenis Borgercompagnie in kaart gebracht

Door op vrijdag, 8 maart, 2013 - 15:15

GESCHIEDENIS - Burgemeester Ab Meijerman heeft vandaag in het gemeentehuis de eerste onderzoeksresultaten over de bewoningsgeschiedenis in de Borgercompagnie in ontvangst. Hij kreeg deze uit handen van de heer Gräper.

Deze inwoner uit Borgercompagnie heeft in de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken in het verzamelen en digitaliseren van de historische gegevens van 16.618 bewoners van het Veendammer en Wildervankster deel van de Borgercompagnie. Het gaat daarbij om de periode van 1850 tot 1940. De heer Gräper geeft voorafgaand aan de overhandiging een presentatie over de opzet en de achtergrond van zijn project.

De heer Gräper over zijn project: " Doordat de gegevens nu digitaal zijn, kan er eenvoudig worden nagegaan hoeveel wevers of tappers er bijvoorbeeld in een bepaalde periode in Borgercompagnie woonden en hoeveel daarvan rooms-katholiek waren. In de volgende fase van het project ga ik proberen wie waar en wanneer gewoond heeft. Daarnaast werk ik aan een huisnummer geschiedenis. Hiermee kan het huidige huisnummer teruggeleid worden naar het nummer dat het huis bijvoorbeeld in 1880 had."

De resultaten van het project worden bijgehouden op: http://www.borgercompagnie.eu/