Knappe zege voor Veendam 1894 (zon)

VOETBAL - Na enkele vrije weken vanwege het winterse weer is voor Veendam 1894 (zon) het jaar 2013 eindelijk officieel begonnen. Een begin dat niet beter had kunnen verlopen. De ploeg van trainer/coach Hans Kamphuis boekte een razend knappe 2-3 overwinning bij Titan.

Grote man aan Veendammer zijde was Johan van der Veen. De na een half jaar afwezigheid teruggekeerde spits scoorde 2 keer en bereidde de andere treffer voor. Het zal niet terecht zijn om de zege volledig aan Van der Veen toe te schrijven, daarmee wordt de rest tekort gedaan. Feit is echter wel dat de ploeg aan stootkracht en ervaring heeft gewonnen, waardoor er meer balans is.

Voor de winterstop kreeg Veendam 1894 regelmatig complimenten voor het goede spel, maar droop men wel af met een nederlaag. Door de terugkeer van Van der Veen hopen de Veendammers niet alleen een blaffende hond te zijn, maar trachten ze af en toe ook eens door te bijten. Tegen Titan ging dat al vrij aardig.

Na een ietwat saaie eerste helft met weinig spectaculaire moment brandde het duel na rust direct los. In de 50e minuut kwam Titan op een 1-0 voorsprong via een ongelukkig eigen doelpunt van Gino Atmodikoro. Hierna nam Veendam 1894 het heft in handen en na ongeveer een uur spelen bracht Van der Veen zijn ploeg op gelijke hoogte via een mooi schot in de verre hoek. Enkele minuten later was het weer raak en wederom was Van der Veen het goudhaantje. Hij schoot de bal van zo'n 12 meter hard in de bovenhoek. Veendam 1894 zat op rozen en bleef vervolgens als een hecht collectief met een gezonde dosis vechtlust op de been.

In de slotfase maakte Bart Eikens aan alle onzekerheid een einde door uit een counter de 1-3 te scoren. Titan wist diep in de blessuretijd nog wel wat terug te doen, maar Veendam 1894 kwam niet meer in de problemen. Hierdoor een even knappe als belangrijke overwinning voor de geelzwarten, die hierdoor goede zaken hebben gedaan in de strijd tegen degradatie.

Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen het sterke Stadskanaal op het programma.