Wildervank had het geluk niet mee in thuisduel tegen TEVV

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Na een afwezigheid van blessureleed stond doelman Ron Meijer weer tussen de palen bij derdeklasser Wildervank. En zijn aanwezigheid was wel enigzins verrassend omdat tweede doelman Marco van Tongeren heel goed op dreef was. En een glansrol vertolkte bij de thuiswedstrijd tegen SC Stadskanaal. Maar oefenmeester Lesmond Prinsen hield vast aan zijn eerste keeper, die na een blessure weer in de goal stond. Daarom was het sneu voor Meijer dat hij bij de 1-0 achterstand blunderde in de tweede helft. Maar het was niet aan Meijer te danken dat zijn ploeg met 2-1 verloor van koploper TEVV. Al hield hij er wel een vervelende nasmaak aan over.

De roodwitte brigade uit van Wildervank ‘vloog' vliegensvlug uit de startblokken. In de eerste minuten beroerde de doelman van TEVV in het strafschopgebied tot twee keer toe de bal. Pakte twee keer de bal op - en door deze ingreep verzuimde scheidsrechter een indirecte vrije trap te geven aan Wildervank. Vervolgens was het ‘flankflitser' Ewoud Wolf die aan een paar verdedigers van TEVV zijn hielen liet zien. En zijn inzet ‘kustte' de paal. Wildervank was de betere ploeg en niets wees er op dat de ploeg van oefenmeester Jouke Faber er met de winst vandoor zou gaan.

Toen beide ploegen na de hervatting nog ‘koud' in het veld stonden deed zich na 4 minuten een merkwaardig voorval voor. Doelman Meijer van Wildervank wilde de bal weg koppen in plaats van over de doellijn te schieten. En een TEVV-speler schoot het leer tegen de touwen: 0-1. Een paar minuten later was het Tuntelder die zijn ploeg op gelijke hoogte schoot: 1-1. Daarna was Wildervank veelvuldig in de aanval maar de bezoekers schoten in de 25ste minuut van de tweede helft raak: 1-2.

Daarna kon Wildervank geen ‘vuist' meer maken. Daarna was er nog wel een schermutseling voor het doel van TEVV maar de ‘knikker' wilde voor Wildervank maar niet over de doellijn rollen.