Overslaan en naar de inhoud gaan

Kom op Wereldwaterdag experimenteren in het lab!

Door op dinsdag, 26 februari, 2013 - 16:22

REGIO - Vrijdag 22 maart is het Wereldwaterdag. Een goed moment om zelf de kwaliteit van water te onderzoeken in het lab van waterschap Hunze en Aa's in Assen. Wil je zo'n Lab Experience Day meemaken? Zit je in 3 of 4 VMBO - 4 of 5 HAVO - 5 of 6 VWO? Meld je dan aan via www.labexperience.nl Zorg dat je erbij bent!

Scholieren
De Lab Experience Day (LED) is voor scholieren in de twee hoogste klassen van het vmbo, havo en vwo. De LED helpt bij het kiezen van een vervolgopleiding en laat zien hoe leuk het laboratoriumwerk is.

Experimenten
Samen met jonge laboratoriummedewerkers voeren jullie zelf proeven uit. Door zelf te experimenteren beantwoord je vragen als:
• wat is de kwaliteit van het water in de sloot?
• is de zwemplas wel schoon?
• voldoet het gezuiverde afvalwater aan de normen?
Een stagiaire en een student vertellen tijdens de LED over hun ervaringen. Maar ook waarom zij gekozen hebben voor laboratoriumonderwijs.

Ouders
Ouders en vakdocenten zijn ook van harte welkom op deze dag om te ontdekken wat er zo interessant is aan laboratoriumwerk. Ze krijgen informatie over opleidingen, arbeidsperspectieven en beroepen in een lab. Ze krijgen een rondleiding en kunnen meekijken bij een proef.

Meer weten?
Wil je aanvullende informatie? Neem dan contact op met Willeke Bergman of Marian Boelens, communicatieadviseurs van waterschap Hunze en Aa's. Ze zijn te bereiken via telefoonnummer 0598 693800.