Sport

G-basketbal bij Aquila



Door Jeroen Hooijer

BASKETBAL - Basketbalvereniging Aquila uit Veendam is weer helemaal terug van weggeweest.
Sinds ruim een jaar is de vereniging weer op een verantwoorde manier aan het groeien.
Een insider van de vereniging weet te melden dat het leden aantal steeds meer terug begon te lopen.

Weinig groei in de jeugd, geen meisjes teams (uitgezonderd van dames1). Anderhalf jaar geleden heeft de vereniging een omslag gemaakt. Oud bestuursleden boden nieuwe mensen de kans om er een frisse impuls op los te laten. Dit heeft de vereniging geen windeieren gelegd.
Er werd in de basis ingezet op de jeugd. Dit heeft geresulteerd tot grote aanwas bij de allerkleinste en 2 meisjes teams. De vereniging heeft bijna een verdubbeling van leden gecreëerd.

Je merkt dat BV Aquila begint te leven, ouders melden zich spontaan aan als vrijwilliger, vaders hebben zelf vaderbasketbal in het leven geroepen op de woensdagavond. Kortom, de vereniging is weer op de goede weg. Maar wie denkt dat de vereniging nu een afwachtende houding inneemt heeft het echt mis. De vereniging heeft nu zijn pijlen gericht op G-basketbal.
BV Aquila is een project aangegaan met NOVO. BV Aquila gaat 4 vrijdagochtenden met cliënten van NOVO lekker basketballen in de Sorgvliethal.

In de maand maart zal er een zelfde project worden gestart met de Margaretha Hardenbergschool
Dit project wordt gesteund door de Gemeente Veendam, de Margaretha Hardenbergschool en Special Heroes. Bv Aquila hoop met deze twee initiatieven er een G-team op na te houden.

Meer weten over de projecten van BV Aquila Neem dan contact op met Jeroen Hooijer bestuurslid technische zaken of Edwin Boomstra voorzitter.

www.bvaquila.com