Nieuws

Aankomende student vol vragen Winkler Prins denkt mee



WINKLER PRINS - Na het behalen van hun felbegeerde diploma, stappen weer veel leerlingen uit Havo-5 en Vwo-6 van Winkler Prins Veendam over naar een nieuwe opleiding. Vaak betekent dit ook dat ze het ouderlijk huis gaan verlaten. Dit roept veel vragen op.

Vragen
Hoe moet ik straks mijn studie aanpakken? Hoe zit het met de prestatiebeurs? Hoe hoog zijn de studiekosten per maand? Kom ik met mijn geld rond? Waar moet ik op letten als ik op kamers ga wonen? Enzovoort, enzovoort. Vragen over onderwerpen waar de leerlingen van Havo-5 en Vwo-6 binnenkort mee te maken krijgen. En niet alleen zij, maar ook hun ouders en verzorgers willen graag wegwijs worden gemaakt, vooral als dit voor de eerste keer is dat er een kind het huis uit gaat om te studeren.

Voorlichtingsavond
Om meer duidelijkheid te krijgen, organiseren de decanen Kap en Oolders van het Vwo en Havo van Winkler Prins Veendam voor hun leerlingen en ouders/verzorgers op 29 januari as. Van 19.30 - 21.30 uur een voorlichtingsavond aan de J.G. Pinksterstraat 26. Verschillende instanties zijn aanwezig om de aankomende studenten en hun ouders/verzorgers wegwijs te maken De Dienst Uitvoering Onderwijs geeft uitleg over de studiefinanciering en prestatiebeurs. De Volkskredietbank Appingedam tipt de leerlingen over hoe ze rond kunnen komen met een beperkt budget. Voorlichters van de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen geven informatie over studeren in het universitair en hoger onderwijs, leggen uit welke studievaardigheden voor de aankomende studenten belangrijk zijn, waar ze vooral op moeten letten en wat de valkuilen zijn. De Rechtswinkel Groningen, afdeling huurrecht geeft informatie over huurcontracten en andere nuttige informatie voor als je op kamers gaat wonen.

De avond voorziet duidelijk in een behoefte. Er is grote belangstelling onder de aankomende studenten en hun ouders of verzorgers. Winkler Prins hoopt op deze avond een antwoord te geven op de vele vragen rondom studeren en alles wat er bij komt kijken.