Nieuws

Politie rolt weer twee hennepkwekerijen op



WILDERVANK / GRONINGEN - De politie heeft woensdag weer twee hennepkwekerijen opgerold en stelt naar beide zaken een onderzoek in. Woensdagmorgen werd al een grote hennepkwekerij opgerold in de binnenstad van Groningen.

Woning Wildervank
In een woning in de Raadhuisstraat in Wildervank werd door het hennepteam een hennepkwekerij opgerold. De politie deed een inval in het pand na een anonieme melding. In de woning troffen politieagenten een hennepkwekerij aan. Agenten troffen ruim 500 oogstrijpe hennepplanten en vier dozen met ruim 400 stekken aan. Alle softdrugs en apparatuur werden in beslag genomen. Uit onderzoek van de energieleverancier bleek dat er illegaal stroom was afgetapt. De 39-jarige bewoner en een 30-jarige man zonder vaste woonplaats werden aangehouden. Zij moesten mee naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in

Woning Hiddemaheerd Groningen
In een woning aan de Hiddemaheerd in Groningen werd woensdagmiddag nog een hennepkwekerij opgerold door het hennepteam Noord-nederland. De politie deed een inval in het pand na een anonieme tip. In de woon- en slaapkamer troffen politieagenten twee hennepkwekerijen aan. Beide plantages met ruim 500 bijna oogstrijpe planten werden ontmanteld. Alle softdrugs en apparatuur werden in beslag genomen. Uit onderzoek van de energieleverancier bleek dat er illegaal stroom was afgetapt. De politie heeft nog niemand kunnen aanhouden.