Nieuws

Wijkhart Noord officieel geopend



NOORD - Woensdagmiddag is het wijkhart Noord officieel geopend. De begrippen "kunst, water, spelen en ontmoeten" hebben een belangrijke rol binnen dit traject gespeeld. Voor de gemeente Veendam is dit project uniek, omdat de Stichting Bewonersoverleg Veendam (BOV), namens het beheerteam Noord, zowel aanvrager is als mede-opdrachtgever. Het programma voor genodigden begon in Buurthuis Noord Oost. Burgemeester Ab Meijerman en Gedeputeerde Wiebe van der Ploeg spraken de genodigden toe.  Ceremoniemeester voor deze middag was Arno van der Heyden.

Het wijkhart zal het functioneel middelpunt vormen waar (woon)voorzieningen voor jong en oud zijn geconcentreerd. Op initiatief van het beheerteam Noord is er in de plannen van de gemeente met betrekking tot het wijkhart een aantal wensen van de bewoners ingepast. Gedurende het gehele voorbereidingstraject hebben leden van Beheerteam Noord zitting het projectteam. Zij hebben mede bewaakt dat de geformuleerde uitgangspunten uit het "Zuver Nuver Noord" zijn meegenomen in de werkzaamheden.

Het buurthuis Noord Oost was bereid een deel van haar grond af te staan. De openbare basisschool De Noorderbreedte, het Waterschap, woningbouwcorporatie Acantus, de gemeente Veendam en het beheerteam Noord hebben een financiële bijdrage gedaan ter realisatie van de wensen. Verder heeft het beheerteam met succes een beroep gedaan op Leader-subsidie. De betrokken partijen hebben zich allen gecommitteerd aan de uitgangspunten voor het wijkhart en het resultaat mag er zijn.