Sport

Jody van Gerwen met Acord wint Puissance



ZUIDBROEK - Vrijdag ging het CSI2* Jumping Veendam verder met het programma. Er werd gereden in de klasse Young Horses, 1.30m, 1.35m en 1.40m. Ook stond de Puissance op het programma.

De puissance, Gasunie-prijs, zorgde net als vorig jaar voor veel spanning en sensatie. In totaal startte 11 combinaties aan de afvalrace. In de eerste ronde stond de muur op 1.70 meter. Iedere ronde werd de muur met 10 centimeter verhoogd. De enige dame in het deelnemersveld, Jody van Gerwen met Acord, wist als enige over een muur van 2.10 meter te springen en de winst in de puissance te pakken.

In de klasse 1.30 meter wist Robert Vos met Wakiekie zijn concurrenten voor te blijven. Hij was ruim 0.85 seconden sneller dan de Belg Francois Bossu met Rebeca De L'Herse. Derde werd de Oostenrijker Robert Puck met met Alato SR.

De klasse 1.35 meter won Hilmar Meyer (Duitsland) met Coverlady voor Kirsten Rikkert met Sorrento en Jasper Kools (Duitsland) met Amos.

De klasse 1.40 meter werd gewonnen door Mario Maintz (Duitsland) met Kavanagh. Tweede werd Robert Vos met Carat en Jur Vrieling met Tum-Tum werd derde.

De winnaar van de klasse Young Horses was Jasper Kools (Duitsland) met Anastasia Tweede werd Hester Klompmaker met Beegien Sfn, derde werd Jean de Grande met Gogo.

De volledige uitslagen van deze dag zijn terug te vinden op www.indoorveendam.nl.

Show
Menteam Poppen gaf vandaag een demonstratieshow. In een minimarathon met spiegelparcours streden 2 combinaties, een paard met amazone Minka Haverkamp (zonder zadel) en een quad tegen elkaar. Na 3 ritten kwam Minka als winnaar uit de bus. Zij versloeg zowel de quad als de winnende combinatie van de eerste wedstrijd.

Grote prijs
Zaterdag 5 januari is de laatste dag van Indoor Veendam. Ter afsluiting van 2 weken topsport wordt vanaf 21.00 uur de Grote Prijs (finale 1.40m) verreden. De startlijsten worden gepubliceerd op www.indoorveendam.nl.


Uitslagen