Nieuws

Muziekvereniging Voorwaarts Veendam gaat flink verbouwen



VERBOUWEN - Momenteel is Muziekvereniging Voorwaarts bezig met een aantal noodzakelijke reparaties en aanpassingen aan het eigen verenigingsgebouw. Voorwaarts is opgericht op 21 september 1920 en is sinds 1995 gevestigd aan de Schippersstraat 30.

De ruimtes in het gebouw bieden diverse mogelijkheden en zijn geschikt voor alle onderdelen van de vereniging. "Onze majorettes en streetdancegroep oefenen in de grootste ruimte met hoog plafond; het harmonieorkest, Percussion Band ‘Beat2Beat' en dweilorkest Wakker Worden! repeteren in de kleinere ruimte", vertelt Erwin Kuiper, secretaris van de muziekvereniging.

Na bijna 20 jaar gebruik is het gebouw aan een opknapbeurt toe. "Met name de grote glazenwand van de grote zaal was een zorgenkindje. Door betonrot, dreigden diverse ruitjes uit hun sponningen te vallen. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties voor onze leden en mogelijke schade aan auto's van leden of andere bezoekers." Mede dankzij een gift van SNS Fonds Wildervank is de vereniging in staat gesteld om dit probleem op te lossen. Begin december heeft het specialistisch bedrijf De Kunststofboer uit Veendam de zaal zowel binnen als buiten voorzien van een nieuwe wand.

"We zijn erg blij met het resultaat. De extra aangebrachte geluidsisolatie maakt het nu ook mogelijk voor het harmonieorkest om in de grote zaal te repeteren. Door de grote groei van het orkest in de afgelopen jaren, is de kleine repetitieruimte té klein geworden."

Hoewel deze klus voor Voorwaarts een belangrijk onderdeel was van het onderhoudsprogramma, blijft er nog een aardig lijstje over met verbeteringswensen. "Als we alle wensen, waarvan sommigen toch ook vrij noodzakelijk zijn, willen vervullen, zullen we nog zo'n 10 tot 15 duizend euro bij elkaar moeten zien te vinden."

Op de vraag of het gebouw ook verhuurd wordt aan derden, knikt Kuiper bevestigend. "Graag zelfs, wij komen graag in gesprek met mensen en of groepen die éénmalig of als vaste huurder gebruik willen gaan maken van ons gebouw. Extra verhuur levert voor ons een bijdrage op voor onze onderhoudsreserve." Voor meer informatie over de verhuur mogelijkheden van het verenigingsgebouw van Voorwaarts, kunt u contact opnemen met Erwin Kuiper, 06-15076949 of erwin_74@hotmail.com. Meer informatie over de vereniging is te vinden op www.voorwaartsveendam.nl.