Sport

Gevulde tribunes bij springconcours klasse L



ZUIDBROEK - Na de kerstdagen zijn ruim 150 combinaties gestart met het springconcours in de klasse L. Voor de gevulde tribunes waren spannende wedstrijden te zien. Fleur van Lier was de meest succesvolle amazone met Better Times. Zij wist 2 rubrieken te winnen.

Op vrijdag 28 december worden de laatste groepswedstrijden in de klasse L gereden, gevolgd door de kleine finale en de finale. Tevens wordt 's avonds de Hang and Jump wedstrijd gehouden, aangeboden door Schomaker Mannenmode Veendam met medewerking van Scouting Veendam. Hierbij wordt de tijd voor het puntenparcours bepaald wordt door de tijd dat een partner aan een spijkerbroek hangt.

De volledige uitslagen van deze dag zijn terug te vinden op www.indoorveendam.nl.

Olympische spring-equipe
De volledige Olympische springploeg is tijdens de 51ste editie van het CSI2* IICH Veendam aanwezig. De ploeg, die zilver won tijdens de Olympische Spelen in Londen, bestaat uit Jur Vrieling, Gerco Schröder, Maikel van der Vleuten en Marc Houtzager. Daarnaast zijn de winnaar van vorig jaar Albert Zoer, Jeroen Dubbeldam, Wim Schröder en Ben Schröder aanwezig.

Show
Tijdens CSI2* IICH Veendam zijn er een aantal shows, namelijk:

  • Hang and Jump m.m.v. Scouting Veendam (28 december)
  • Voltigeur Carola Sneekes, vijfde op FEI Ranking (29 december)
  • Demonstratie / clinic van Johan Hamminga (2 januari)
  • Kür op muziek met een 4-tal pony's (2 januari)
  • Kür met tuigpaarden en dressuurpaarden door Stal Mekkes en Stal Larmoyeur (3 januari)
  • Show Menteam Poppen (4 januari)
  • Ruiterbal mmv Given (4 januari)

Ook de spectaculaire terugkeer van de Puissance tijdens de 50ste editie gaat een vervolg krijgen op 4 januari.

KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie
Ook dit jaar maakt Indoor Veendam deel uit van de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie (2 januari). De KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie is een unieke gelegenheid om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien.

Dressuur Pony's
Dit jaar is er voor het eerst een dressuurdag voor pony's. De finale van de DCIV Competitie Pony's 2012 wordt op 31 december verreden in de klasse B t/m Z2. Dit betekend dat er een extra wedstrijddag is toegevoegd aan het programma van Indoor Veendam.