Overslaan en naar de inhoud gaan

Flasch heren hadden een taaie tegenstander aan Oryx, ondanks de ruime winst

Door op zondag, 2 december, 2012 - 19:27

VOLLYBAL - In de promotieklasse A wonnen De Flasch heren met 4-0 van de Groninger Stadsclub Oryx.

De setstanden waren 25-21, 29-27, 25-22, 25-10. Eindstand 4-0. De ranglijst van de promotieklasse A geeft zeker geen goede indicatie of er een makkelijke of lastige tegenstander op het weekend programma staat. Oryx, de vijfde Groningse stadsclub bleek ondanks de bescheiden tiende plek zeer best in staat om de mannen van oefenmeester Jan Pot een moeilijke middag te bezorgen in de parkstadArena.

In alle sets gaven de Stadjers meer dan behoorlijk partij. Steeds wanneer de thuisploeg met de harde klappen van Alwin Timmer, Martijn Kragt en Freddy Pelgrim een paar punten voorsprong namen knokte Oryx terug en bleef aan de schouders van de Flashers hangen. De Veendammer ploeg is echter wel geroutineerd genoeg om de setfinales boven de 20ste punt tot een goed einde te brengen.

Ook zaterdag beheerste de ploeg het motto ‘minder fouten maken als de tegenstander dan pak je de winst', uitstekend . Er moest echter wel keihard voor worden gewerkt, zeker als er nog spelers zijn die niet voor de 100 procent kunnen spelen. Henk Kruid sukkelt nog steeds met zijn schouder, broer Werner is herstellende van een rugblessure ( kon weer een setje meespelen) en Freddy Pelgrim speelde pas voor de derde keer dit seizoen een deel van de wedstrijd mee na een langdurige blessure.

Hoewel het vooral in de tweede set een dubbeltje op zijn kant was (29-27) wist de thuisploeg toch de volle buit binnen te halen. De vijf punten was extra leuk omdat concurrenten Donitas 4 en Merna allebei punten morsten.

Volgende week wacht Flash opnieuw een Groninger kunststukje. Nu stropen de lastige studenten hun mouwen extra op om het de koploper extra moeilijk te maken.