Sport

Daring krijgt lesje in effectiviteit in Zevenaar



DoorArthur Venhoven namens Daring heren 1

Zevenaar H1 4-1 Daring H1

HOCKEY - Na de op papier klinkende zege tegen Bully, wilde Daring heren 1 de eerste seizoenshelft graag waardig afsluiten met een overwinning op middenmoter Zevenaar.

Daring begon vrij sterk aan de wedstrijd, was dominant aan de bal en kon bij vlagen voor veel gevaar bij het vijandelijke doel zorgen. Met name Edwin Boer bleek een ware plaag voor zijn directe tegenstander. Desalniettemin viel het eerste doelpunt van de wedstrijd aan de andere kant, toen een volledig vrijstaande speler van Zevenaar de bal in een leeg doel kon pushen na een counter en klutssituatie. Na deze tegenslag leken de Veendammers vastberaden om snel de gelijkmaker op het scoreboard te krijgen, maar waren zij niet in staat om te scoren. Dit had met name te maken met het feit dat de vele strafcorners die de ploeg kreeg niet werden benut. Bovendien was de aanvoer naar het middenveld en de aanval matig, waardoor de Veenkolonialen lang niet zo gevaarlijk konden worden als mogelijk zou moeten zijn. Ondertussen was Zevenaar aan het loeren op counters. Het werd dan ook 2-0 uit een dergelijke aanval, mede dankzij niet alert verdedigen van de Veendammers. De vele mogelijkheden tot scoren die nog volgden voor Daring mochten niet baten, de ruststand was 2-0.

Na de theepauze ging Daring verder waar het mee bezig was: het team had veel balbezit, maar had moeite met het vinden van een vrijstaande medespeler. Edoch, er kwamen wederom mogelijkheden voor de Veendammers via strafcorners. Uiteindelijk leidde dit tot de verdiende tegentreffer door Paul Suk: 2-1. Niet lang hierna werd het echter 3-1, toen Zevenaar snel kon aanvallen na een bizarre scheidsrechterlijke dwaling, een strafcorner kreeg toebedeeld en deze raak pushte. Hoewel Daring hierna nog wel aandrong, was het team niet in staat om wederom een aansluitingstreffer te maken. Sterker nog, het werd 4-1 door middel van alweer een strafcorner. Dat deze strafcorner tot stand kwam door een tamelijk discutabele beslissing paste goed in het wedstrijdbeeld. Daring was na deze treffer niet meer bij machte om nog iets terug te doen en de eindstand was dan ook 4-1.

Zevenaar was deze zondag vele malen effectiever dan Daring. Waar de Veendammers twaalf strafcorners nodig hadden voor 1 doelpunt, scoorden de Geldenaren er 2 uit 3. Daring oogde verdedigend niet fris en scherp, maar miste ook de cohesie om door middel van goed veldspel tot doelrijpe kansen te komen. De eerste seizoenshelft is hiermee in mineur afgesloten door de Veenkolonialen. Hopelijk komt het team sterker terug uit zaalcompetitie, om in de tweede seizoenshelft dit soort wedstrijden wel te winnen.