Sport

Veendammer judoteams in de prijzen



JUDO - Afgelopen zondag nam Judoschool Veendam deel aan de Deventer Teamcup. Een sterk bezet teamtoernooi met deelnemende teams uit geheel Nederland. De veendammer judoteams waren bijzonder goed in vorm.

Het jongensteam -12 jaar wist zich met drie fraaie overwinningen op achtereenvolgens Judo Deventer, Judo Ruurlo en Judoschool Theunissen te plaatsen voor de finalepoule. Hierin reikten de veendammers uiteindelijk tot een verdiende derde plaats. Dit was gezien het erg jonge team een prestatie van formaat. Hetzelfde resultaat behaalden de meisjes -12 jaar. Ondanks dat zij niet helemaal compleet waren (1 deelneemster was helaas ziek) wisten de meiden knappe overwinningen te boeken op de teams van Bijsterbosch en Losser. Helaas werd er nipt verloren van Ruurlo en Judoschool Theunissen waardoor er een uitstekende derde plaats was voor dit jonge team.

In het middagblok wist ook het veendammer seniorenteam zich naar een podiumplaats te knokken. In een spannende strijd werd er om de tweede plaats gewonnen van Hantei uit Oldenzaal. Bijsterbosch uit Heerde was nipt met 4-3 te sterk voor de veendammers waardoor het veendammer judoteam genoegen moest nemen met een knappe tweede plaats.

Aankomende zaterdag zal het veendammer mixteam in Den Haag in actie komen tijdens de finaleronde van de Nationale Teamcompetitie. Een uitstekende voorbereiding dus.