Sport

Volleybal Flash heren en dames



Flash heren bekeren in tweede ronde regiobeker tegen Doles 1

Op woensdag 29 november treden de Flash-heren aan tegen eersteklasser Doles 1. Aanvang: 20.30. Plaats van handeling is sporthal de Borgstee uit Harkstede.

In competitieverband speelt Flash in de promotieklasse, maar het is in deze jaargang meermaals gebleken dat de mannen van oefenmeester Jan Pot het met name moeilijk hebben tegen tegenstanders die ogenschijnlijk op een lager niveau spelen. Puntverlies tegen DIO 2 en Emmen 2 zijn in Veendam nog niet vergeten. De Flash-mannen zullen gewoon ‘volle bak' moeten spelen en zich niet door eersteklasser Doles mogen laten verrassen. Doles daarentegen zal extra gemotiveerd zijn tegen de koploper van de Promotieklasse A.


Flash heren ontvangen Oryx in de negende competitieronde

Op zaterdag 1 december speelt Flash de thuiswedstrijd in de Parkstad tegen Oryx. Aanvang 18.00. De Stadjers hebben hun ritme nog niet echt gevonden in deze jaargang. Na 8 wedstrijden wisten de Stadjers 14 punten bijéén te sprokkelen. Voor koploper Flash echter een reden te meer om deze tegenstander tot ‘de tanden toe' gewapend tegemoet te treden. Al eerder werden punten verspeeld tegen ploegen die laag op de ranglijst bivakkeerden. Na de prima wedstrijd tegen Merna (op dat moment medekoploper) in het gevreesde hoge noorden (Leens) mogen de mannen bewijzen weer volledig bij de les te zijn en een gooi te willen doen naar alle 5 te behalen wedstrijdpunten.


Flash dames 1 ontvangen topper Reflex uit Kampen

De nummer twee van de ranglijst Reflex komt aanstaande zaterdag naar Veendam met als doel zo veel mogelijk punten mee terug te nemen naar Kampen. Om zo de achtervolging op topploeg Sneek 3 te kunnen volhouden.

Aan de' Flashies' de mooie maar zware taak om hier een topwedstrijd tegenover te stellen. Al eerder nam de ploeg van coach Henk Schreuder een punt mee vanuit Sneek, die tot dan toe ongenaakbaar aan kop stond. Brutaal en met sterk spel, zowel aanvallend als verdedigend wist Flash de eerste set te winnen en bleef de tweede- en derde set goed in het spoor.

Dat goede- en brutale spel zullen de meiden ook zaterdag nodig hebben om te scoren. Om 18.00 uur is het publiek van harte welkom in de Veendammer Parkstad Arena.