Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje Nassau-Flash 3-1

Door op dinsdag, 20 november, 2012 - 21:31

Door Jacob Kuipers

VOLLEYBAL - De volleybalvrouwen van Flash van Flash verliezen onnodig maar wel geflatteerd in Groningen. De Flashies, die dit seizoen zo verrassend goed zijn gestart in de landelijke tweede divisie, hebben zaterdag een 3-1 nederlaag geleden tegen Oranje-Nassau. Beide ploegen behoren tot een grote groep van middenmoters, die met wisselend succes opereren tussen de vierde en de achtste positie op de ranglijst. Oranje Nassau behoort eveneens tot die middengroep, waardoor de verwachtingen hoog gespannen waren.

Weliswaar kon coach Henk Schreuder geen beroep doen op zijn vaste Libero Ellin Frericks (ziek) en buitenaanvalster Janine Bouwmeester, maar door Evelien Matthijssen naar de Liberopositie te schuiven werd er toch veel spanning verwacht. En die spanning kwam er ook, vanaf de eerste punten bleken beide ploegen volledig aan elkaar gewaagd. Flash begon goed, maar zag ON ook weer langzij komen en tot twee keer toe het voortouw nemen. Rond het 20e punt stonden de ploegen weer gelijk, waarbij duidelijk werd dat het verschil zou worden gemaakt door de ploeg met de moeilijkste opslag en de betere service-pass.
Flash nam serverend risico's maar had moeite met de controle op de service-pass. Hierdoor wist ON de eerste set met 27-25 naar zich toe te trekken.

Voor de coach was er geen reden om de opstelling te wijzigen en hij stuurde opnieuw de volgende spelers het veld in: spelverdeelster Esther Tunteler, buitenaanvalsters Sandra Laarman en Marloes Ham, midvrouwen Colinda Makken en Manon van Rheenen, diagonaal Lenie Kragt en Libero Evelien Matthijssen.

Ook deze set bleken de ploegen gelijkwaardig en wisselden voorsprong en achterstand beurtelings af. ON bouwde veel op de aanvalskracht van de boomlange diagonaalspeelster die zowel aan het net als uit het achterveld veel punten scoorde. Aan Flash zijde kwam met name diagonaalspeelster Leonie Kragt goed los. Zoals gezegd waren de verschillen klein, maar met name boven het 20e punt, waar het traditioneel gaat om het beheersen van de eigen fouten hobbelde de Veendamse ploeg iets achter de feiten aan. Serverend was er een te groot verschil tussen te makkelijk serveren en moeilijk opslaan (te veel fout). ON had dit net iets beter in de hand, waarmee de Flashies tot fouten in de stop werden gedwongen en deze set ook in Gronings voordeel werd beslist: 26-24.