Nieuws

Alie Wolbers Winkler Prins Veendam winnaar Gouden Steunpilaar 2012



STEUNPILAAR - Alie Wolbers, onderwijsassistent bij VMBO Zorg & Welzijn van Winkler Prins Veendam is donderdag 15 november jl. winnaar geworden van de verkiezing voor onderwijsondersteuners in het voortgezet onderwijs. Ze was samen met nog twee collega's van andere scholen uit Nederland genomineerd voor de Gouden Steunpilaar 2012. Gisteren was zij met een groepje collega's en haar echtgenoot op de jaarlijkse OOP-dag in Utrecht waar de onderwijsondersteuners voor primair en voortgezet onderwijs 2012 werden gekozen.

De door het CNV georganiseerde nominatie bestaat uit drie onderdelen. Allereerst werd Alie door de directie en collega's van haar afdeling genomineerd. Ze wordt omschreven als altijd aanwezig, vrolijk, veel geduld, goed luisterend, een ondersteuner voor leerlingen en docenten in de allerbeste zin van het woord. In de tweede ronde brachten veel leerlingen en collega's hun stem op haar uit. Tijdens de finaleronde in Utrecht werd Alie nog eens extra in het zonnetje gezet in een door collega's gemaakt flitsend filmpje en werd duidelijk gemaakt waarom zij dé Gouden Steunpilaar van 2012 zou moeten verdienen.

Spannende finale
In de finale wist zij uiteindelijk de twee andere genomineerden achter zich te laten en werd aan haar de eretitel Gouden Steunpilaar 2012 toegekend. De presentatie lag in handen van Dieuwertje Blok, die bekend maakt dat Alie overtuigend en met vlag en wimpel had gewonnen. De presentatrice wist op ontspannen wijze over elke genomineerde iets te vertellen en benadrukte het belang van onderwijsondersteuners binnen scholen. Zonder de anderen tekort te doen was de jury het er over eens dat Alie een echte onderwijsondersteuner is. Ze maakt deel uit van het team op school en levert een belangrijke bijdrage aan het onderwijs binnen Zorg en Welzijn op Winkler Prins.

De reactie van Alie zelf tekent haar ten voeten uit: "De andere genomineerden hadden evengoed kunnen winnen. Ik heb veel aan het team te danken en de school heeft mij de kans geboden om de opleiding tot onderwijsassistent te volgen'. Het was duidelijk dat de houdster van de Gouden Bokaal zich vereerd voelde.

Vrijdagochtend werd ze door de directie op school nog eens extra in het zonnetje gezet!