Overslaan en naar de inhoud gaan

Week van de Mantelzorg

Door op vrijdag, 16 november, 2012 - 19:35

 

INZET - Tijdens de week van de Mantelzorg werden in heel Nederland mantelzorgers in het zonnetje gezet. Ook het Steunpunt Mantelzorg in Veendam organiseerde enkele leuke activiteiten.

Op dinsdag 6 november werd speciaal voor mantelzorgers de film ‘Intouchables' vertoond. De opkomst bij vanBeresteyn was groot. Hoewel het thema van de film serieus is, zit er ook een flinke dosis humor in. Tijdens de film werd veel gelachen; de mantelzorgers hebben een zeer ontspannen avond gehad.

Op woensdag 7 november heeft het steunpunt Mantelzorg samen met de werkgroep Mantelzorg rozen aan inwoners uitgedeeld met de vraag: ‘Bent u mantelzorger, of kent u een mantelzorger? Zo ja, geef de roos door.' De actie ontlokte zeer leuke reacties bij de ontvangers van de rozen.

Op donderdag was er een gezellige bijeenkomst georganiseerd in jongerencentrum Break! Deze ochtend werd goed bezocht. Wethouder Klaas Steenhuis nam de opening voor zijn rekening. De Trivera's hebben voor de mantelzorgers opgetreden. Er werd gelachen, gedanst en gezongen. De ochtend werd afgesloten met een heerlijke lunch die door de werkgroep bereid was. Ook wethouder Steenhuis en een beleidsmedewerker van de gemeente schoven aan bij de lunch voor de mantelzorgers.

In week 46 word een presentje bij mantelzorgers thuis bezorgd. Als dank en erkenning voor hun geweldige inzet!

Steunpunt Mantelzorg Compaen
smustafa(at)compaenveendam.nl
(0598) 698119


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum