Nieuws

Het "Pieterpad" en Lange Afstand Wandelen



LEZING - Op woensdag 21 november 2012 wordt er in wijkcentrum de Dukdalf te Veendam een lezing gehouden over het "Pieterpad" en Lange Afstand Wandelen. Wim Alberts en Hedzer Kooistra vertellen aan de hand van dia's over hun belevenissen en de indrukken die zij tijdens het wandelen van het "Pieterpad" hebben opgedaan. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en 50.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 11 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage's en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

In 1999 kwamen Wim Alberts en Hedzer Kooistra in de ban van het Lange Afstand Wandelen. Vonden ze eerst een wandeling van 11 km al een hele prestatie, inmiddels leggen ze regelmatig afstanden van 35 tot 45 km af gedurende een etappe. Terugkijkend is het allemaal begonnen met de eerste etappe van het "Pieterpad" en sindsdien hebben ze vele wandeletappe's afgelegd, ook van andere routes zoals bv. het "Noaberpad" of het "Drenthepad". Zij ontdekten hoe mooi Nederland is en hoeveel er vooral al wandelend te zien en te ontdekken is.