Wedstrijdverslag Daring Dames 1 - Hattem Dames 1 Winst door verlies

Door op vrijdag, 9 november, 2012 - 19:04

Ingezonden door Nikky Rademaker namens Dames 1

HOCKEY - Afgelopen zondag was het de beurt aan de dames Daring om het op te nemen tegen Hattem. Hattem stond op de 3e plek in onze 4e klasse competitie. Met een hoog doelsaldo en een record van niet minder dan 6 doelpunten winst bij de voorafgaande wedstrijden beloofde dit een zware wedstrijd te worden. Door het plotselinge overlijden van oud Daring lid Paul de Waal speelde het team met rouwbanden om en werd er aan het begin van de wedstrijd een minuut stilte gehouden.

Zoals voorspeld was het een pittige wedstrijd. Daring wist voor een lange tijd de 0-0 in stand te houden, maar na een hard hoog schot op goal scoorde Hattem de eerste tegengoal. Het spel werd voor een lange tijd gespeeld op het middenveld. Toch was het wederom Hattem die doorbrak. Een strafcorner tegen, een pass naar de rechterzijkant, een schot, een doelpunt. De ruststand was 2-0.

De tweede helft was een variant op de eerste. Veel van het spel vond wederom plaats op het middenveld met af en toe een spectaculaire actie. Zoals tweemaal de doorbraken van Anne Strating. Twee prachtige kansen, schoten, helaas allen geweerd door de keeper. Hattem slaagde er helaas in nog twee punten uit onze cirkel te halen.

Daring verloor de wedstrijd uiteindelijk met 4-0. Ondanks dit verlies was het zeer geen verkeerde wedstrijd. Daring speelde sterk, er was communicatie in het veld en overzicht. De dames van Hattem waren technischer en Daring heeft zich goed sterk gehouden tegen deze topper uit de competitie.

Aanstaande zondag zal Daring haar sterke spel te hervatten en met verbeterpunten de winst in Harlingen proberen te bemachtigen.