Gehavend Daring verliest bij Arnhem Arnhem H1 3-1 Daring H1

Ingezonden door Arthur Venhoven, Daring heren 1

HOCKEY - Daring heren 1 wachtte afgelopen week de uitwedstrijd bij de nummer 10 van de competitie, Arnhem. Daring miste de sterkhouders Robert en Edwin Boer, die vanwege het overlijden van oud-teamgenoot en vriend Paul de Waal in Veendam waren gebleven. Zodoende werd er een minuut stilte gehouden voorafgaand aan de wedstrijd, en speelde Daring met rouwbanden.
De Veendammers begonnen de wedstrijd tamelijk controlerend, maar waren in staat her en der een speldenprikje uit te delen. Onder andere Hemmo-Jan Clevering en Chris Stuut misten kansen, terwijl er een strafcorner mislukte. In de 20ste minuut was het dan toch raak: na een goede aanval over de rechterflank bracht Paul Suk de bal in de cirkel, waar Matthijs de Bey na een keepersfout voor de 0-1 aantekende. Arnhem begon na deze treffer meer druk uit te oefenen op de tegenstander, versierde ook een aantal strafcorners, maar wist niet te scoren. De ruststand was dan ook 1-1.

In de tweede helft begon Arnhem furieus. De Geldenaren legden een ongekende strijdlust aan de dag en speelden zo nu en dan op het randje. De scheidsrechters lieten veel toe, Daring liet zich het kaas van het spreekwoordelijke brood eten en wist ook aanvallend geen vuist te maken. Ondertussen had Arnhem de gelijkmaker geproduceerd, door via de kluts de bal in het doel te werken. Niet lang hierna werd het zelfs 1-2: een doorstuiterende hoge bal werd niet verwerkt door de Veendammer verdediging, waarna keeper Erik-Jan Omvlee omspeeld werd en de bal alsnog in het lege doel werd gepusht. Daring wist zich nauwelijks raad met het ongeorganiseerde maar bloedfanatieke spel van Arnhem. Dit kwam mede doordat de belangrijke middenvelder Chris Stuut in de rust geblesseerd was geraakt. In het restant van de wedstrijd deed het gemis van drie belangrijke spelers zich voelen, toen Daring nog wel gevaarlijk werd, kansen creëerde, maar lang niet slagvaardig genoeg was om doelpunten te maken. Achterin was het spel ondertussen tamelijk chaotisch, waardoor Arnhem uit een counter 3-1 kon maken. Dit was tevens de eindstand.

Al met al was het verlies voor Daring niet eens onterecht. Arnhem was scherper op verschillende fronten, en ging beter met de geboden kansen om. In de loop van de wedstrijd verloren de Veendammers de grip, doordat het team bepaalde vastigheden miste. Op zondag 11 november wacht de uitwedstrijd bij GHBS, in Groningen. Dit betekent nagenoeg een thuiswedstrijd, en Daring zal gebrand zijn om het verlies van afgelopen zondag recht te zetten.