Daring Dames 1 pakken weer 3 punten

Wedstrijdverslag Daring Dames 1 - Harlingen Dames 1

Teskt Nikky Rademaker, Dames 1

HOCKEY- Het is weer zondag. Dat betekende een dag vol hockey voor de dames van Daring. Deze wedstrijd tegen Harlingen Dames 1 was naar voren verplaatst, omdat bij de oorspronkelijke datum de Dames midden in de examens zullen zitten. Harlingen stond met 4 punten verschil slechts één plekje boven Daring. Het zou toch wel mooi zijn als Daring dat verschil kon reduceren.

Daring mocht de wedstrijd openen. De eerste helft was echter niet heel bijzonder. Beide teams hadden evenveel balbezit. Je zou kunnen zeggen dat Harlingen gewaagd was aan Daring. Kleine aanmerking op Harlingen was echter wel het overmatig toepassen van hakken. Het hoogtepunt van deze helft de actie van onze eigen keeper Esther Dijk. Met een prachtige sliding wist zij de bal (en indirect ook een tegenstander) uit de lijn naar de goal te halen. Met nog een stand van 0-0 was het tijd voor de rust.

In tegenstelling tot het voorafgaande spel was er in de tweede helft veel meer te beleven. In vijandelijk 23 meter gebied geldt ook de regel: 5 meter afstand. En 5 meter is 5 meter. Na enkele waarschuwingen kreeg Daring een strafcorner mee. Loes Jonker krijgt de bal op kopcirkel en schiet. Een shout van de tegenstander, geen fluitsignaal: voordeel! Annelien de Bie bedenkt zich geen moment en scoort de 1-0. Een tweede aanval van Daring volgt. Petra Oolders gaf met een ouderwetse ‘haringtruc' een assist: Anne Hoogerduijn Strating maakt het tweede doelpunt. Klein negatief detail tussen deze triomfen door was echter de coach van Harlingen. De scheids kon niet anders dan de man een rode kaart geven en hem vriendelijk verzoeken het veld te verlaten. Ook de nummer 18 werd tijdens het wisselen wegens grof taalgebruik jegens de scheidsrechters van het veld gestuurd.

Daring hervatte hierna het spel. Harlingen maakte het even spannend met een tegenaanval. Maar gelukkig bood de doelpaal weerstand. Daring kwam hard terug. Anne brak wederom door de achterlinie heen en het kwam weer op een een-op-een met de keeper. De keeper dook op Anne, maar zij kon de bal onder de keeper door spelen, zo in de linker hoek van de goal. De 3-0 was gemaakt. Met deze eindstand pakte Daring verdiend de 3 overwinningspunten.

In de derde helft werd deze overwinning gevierd met drankjes en heel veel knakworsten. Zal Daring volgende week wederom thuis 3 punten pakken?