Nieuws

ZPC Bubble voert 36e editie toernooi uit




Archieffoto

ZWEMMEN - Op 20 en 21 oktober aanstaande houdt ZPC Bubble uit Veendam haar 36e Internationaal zwemtoernooi ZPC Bubble. Volgens de KNZB is dit zwemtoernooi het grootste in zijn soort van heel Nederland en waarschijnlijk van West-Europa. Ook dit jaar zullen er weer meer dan 630 deelnemers en hun begeleiding afreizen naar Veendam.


Archieffoto

De 35 verenigingen komen uit heel Nederland en er nemen zelfs twee verenigingen uit Duitsland deel aan deze editie. De eerste teams zullen op de vrijdagavond al arriveren in Veendam en overnachten in de Sorghvliethal en de Parkstadhal. Op zaterdagochtend zal de eerste start plaatsvinden. En dan wordt er tot laat op de middag doorgezwommen. Het Veendammer toernooi zal gedurende het hele weekend meer dan 3300 individuele starts te verwerken krijgen en 233 estafettes. Op zaterdagavond vind de traditionele zwemdisco met DJ Peter Prummel plaats. Een veel gehoorde reactie bij deze disco is ‘Dit kan alleen in Veendam!'.


Archieffoto

Van zaterdag op zondag wordt er weer overnacht in de sporthallen. En zondag zal er weer vanaf half negen gezwommen worden tot omstreeks half vijf s' middags. De organiserende vereniging ZPC Bubble zal gedurende het toernooi vertegenwoordig worden door zo'n 30 zwemmers. De organisatie van dit toernooi is ieder jaar weer een enorme klus voor ZPC Bubble. De toernooicommissie is al weer vele maanden bezig met de voorbereidingen en gedurende het toernooi zal er beroep worden gedaan op vele vrijwilligers om er ook dit jaar weer een succes van te maken! U bent van harte welkom om een kijkje te komen kijken bij het toernooi! Meer informatie vind u op de website van de organiserende vereniging www.zpcbubble.nl


Archieffoto