Nieuws

Amerikaanse rockband Spoken naar Veendam



CONCERT - Stichting Afterbeat heeft weer een Amerikaanse band naar Veendam weten te halen. Spoken is de naam. Samen met Sacrety geven ze een unplugged concert in Grand Cafe Rembrandt. Sacrety is een band uit Duitsland die in het voorprogramma staat.

Spoken (USA) geldt als een ervaren band in het hardrock/hardcore circuit. De rockband komt uit Fayetteville in Arkansas. De band bracht tot nu toe liefst zes albums uit en heeft een grote live-reputatie in Europa en de Verenigde Staten. Het optreden is een onderdeel van de Rock Your Soxx off tour die 24 oktober eindigt in Tivoli Utrecht.

Voor het laatse album hebben alle bandleden een pagina op myspace aangemaakt van een niet-bestaande band. De bandleden zaten namelijk verspreid over vier staten en om toch lekker samen te blijven werken aan nieuwe dingen, zetten ze allemaal ideeën voor songs op de geheime myspaces. Zanger Matt Baird zette al die ideeen op zijn Ipod en werkte ze uit.
Na de myspace voorrondes heeft de band een maand lang in een huisje in de Smokey Mountains, Tennessee gezeten om de muziek te schrijven. Na drie weken kwam Baird erbij om zijn tekst op de muziek aan te passen en het werk was gedaan.

Baird: ‘Er zijn songs over genezing, hoop en over doorgaan, ook als je fouten hebt gemaakt. Ik ben overweldigd door het resultaat. Het was niet de bedoeling om met deze nummers een album op te nemen. We wilden gewoon een paar nummers om live te kunnen spelen. We schreven ze om wat plezier met elkaar te hebben. Uiteindelijk hebben we er een album mee gemaakt en er staan een paar nummers op die heftiger zijn dan de nummers op de vorige twee albums.'

Wil jij dit fantastische concert meemaken? Kom dan dinsdag 23 oktober naarGrand Cafe Rembrandt in Veendam. Zaal open om 19.30 uur.