Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezocht: de slechtste bestuurder van Oost-Groningen

Door op dinsdag, 18 september, 2012 - 16:50

PROVINCIE - Wie is de slechtste bestuurder van Oost-Groningen? Met deze actie willen provincie Groningen, Regiopolitie Groningen en de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde jongeren tussen de 18 en 24 jaar bewuster maken van hun weggedrag. De komende weken zoeken we in het oosten van de provincie naar die personen waarbij je eigenlijk niet in de auto durft te stappen... En niet zomaar! De slechtste bestuurders krijgen een gratis Trials rijvaardigheidstraining met slipcursus (ter waarde van 70 euro) aangeboden!

Actie met knipoog
De actie ‘Slechtste bestuurder van Oost-Groningen' moet de discussie onder jonge bestuurders over gewenst én ongewenst verkeersgedrag aanzwengelen. Door verkeersonveilig gedrag is deze doelgroep relatief vaak betrokken bij ongevallen. Een serieus probleem waar nu met een knipoog de aandacht op vestigen én waarbij de hulp van vrienden en familie hard nodig is. Zij weten vaak het beste welke automobilist in hun omgeving bijscholing kan gebruiken. Zij kunnen nu hun vriend, vriendin, familielid of bekende nomineren voor de titel ‘De Slechtste Bestuurder van Oost-Groningen'. De jongeren met de meeste nominaties maken kans op een gratis Trials rijvaardigheidstraining inclusief slipcursus. Nomineren kan via www.slechtstebestuurder.nl, tot vrijdag 26 oktober. 

N366 Veilig
De actie is onderdeel van het project N366 Veilig, waarin provincie, politie en de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde werken aan het verbeteren van de verkeersveiligheid op de provinciale weg tussen Veendam en Ter Apel. Naast herinrichting van de weg en politiecontroles is voorlichting aan weggebruikers een belangrijk onderdeel van het project. Dit jaar staan de thema's ‘onvoldoende afstand houden' en ‘macht over het stuur verliezen' centraal.