Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Wierenga opent wijkontmoetingsplek in Veendam Noord

Door op zondag, 16 september, 2012 - 17:09

Foto's Gesinus Hemmes

NOORD - Zaterdagmiddag opende wethouder Wierenga van Veendam de wijkontmoetingsplek / buurttheater in Wijk Noord. Tijdens deze feestelijke opening werden door de kindern ballonen opgelaten. De wethouder overhandigde een mooi cadeau aan het Beheerteam Noord. Een cadeau dat het wijkhart compleet maakt. Twee metalen mini doeltjes, zodat de jeugd lekker kan voetballen. Aansluitend waren er diverse festiviteiten voor de buurtbewoners, zoals een buurtbarbecue waar 150 buurtbewoners aan meededen. Een gezellige middag werd het dankzij de inzet van vele vrijwililgers.

Na zeven maanden heeft Wijk Noord dan een echt wijkhart. Het wijkhart is ingericht als een centrale wijkontmoetingsplek van Noord met buurttheater (in de open lucht), sportveld, jeu de boules baan en een interactief speeltoestel. Een ruimte waar spelen en ontmoeten centraal staat. De voorzijde van de school wordt ingericht als een wijkplein. Een wijkplein en centrale wijkontmoetingsplek voor jong en oud om ook qua inrichting van de openbare ruimte het sociale en stedenbouwkundige middelpunt van de wijk te accentueren. In de vijver hoek Nassaustraat / Meezenbroekstraat wordt nog een waterkunstwerk geplaatst.

Het Wijkhart Noord is financieel mede mogelijk gemaakt door subsidies en bijdragen van: Leader, het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland, het leefbaarheidbudget van Acantus Groep, Waterschap Hunze en Aa's; het Beheerteam Noord en de gemeente Veendam met inzet van ISV-middelen.


Voor meer foto's, zie fotoalbum