Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam Open van Tennisclub Veendam grootste toernooi van de Ommelanden

Door op dinsdag, 11 september, 2012 - 12:54

Tekst TC Veendam

TENNISTOERNOOI - Door het enorm aantal deelnemers kunnen we voor het eerst in het bestaan dit toernooi omschrijven als "Het grootste toernooi van de Ommelanden". Met maar liefst 309 individuele spelers schaart het Veendam Open zich achter organiserende tennisclubs uit de stad Groningen. Dit mag worden omschreven als een uitmuntende prestatie. De toernooien georganiseerd in de stad Groningen worden voornamelijk gespeeld in de vakantie periode en worden tevens overdag gespeeld. Ook het arsenaal aan studenten zorgt natuurlijk voor extra veel deelname. Het Veendam Open, een van de laatste toernooien van het seizoen wordt op door de weekse dagen in de avonduren gespeeld.

Top 10 tennistoernooien (op basis van deelnemersaantallen 3 t/m 8). 

  1. Open GLTB 2012 557 - dagtoernooi
  2. Cream Crackers 454 - dagtoernooi
  3. Emando Veracket Open 2012 431 - dagtoernooi
  4. Bellen.com TAM Open 376 - dagtoernooi
  5. StarkenborghKuilman Open 325 - dagtoernooi
  6. VEENDAM OPEN 2012 309 - avondtoernooi
  7. Jacob Kamst Open Winsum 253 - dagtoernooi
  8. REO Open Roden 243 - dagtoernooi
  9. Rabo Bank Open Winschoten 169 - dagtoernooi
  10. Muntendam Open 132 - avondtoernooi
  11. Wijgchelsheimer Open Schildwolde 132 - dagtoernooi

Het Veendam Open 2012 wordt gespeeld van 15 t/m 23 september. Door het overweldigend aantal deelnemers is de organisatie genoodzaakt om gebruik te maken van het weekend voor het officieel toernooi. Dit is een gebruikelijke manier van handelen.

Gedurende het toernooi zullen maar liefst 350 wedstrijden worden gespeeld, wat weer een enorme aanslag is op de kwaliteit van de banen. De accomodatiecommissie zal dan ook regelmatig in de weer zijn om de banen weer te preparen voor de volgende dag.

Het prijzengeld gaat langzamerhand ook naar grote hoogtes. Tijdens deze editie van het Veendam Open valt er maar liefst € 3000,- te verdelen onder de vele deelnemers.

De finalewedstrijden staan gepland op zondag 23 september.

Evenals voorgaande jaren hopen we weer op een vlekkeloos toernooi en vooral op een droge periode. Dit hebben we echter niet in de hand en is helaas wel erg bepalend voor de sfeer tijdens een toernooi.

Naast de vele tenniswedstrijden zullen er ook weer vele randactiviteiten plaatsvinden. Elk jaar werkt de organisatie met een bepaald thema. Zo werd in het verleden het clubgebouw al omgetoverd tot strandtent, boerenschuur, jungle, ski-hut. Dit jaar is het thema Western en zal het clubhuis dan ook worden omgebouwd tot een saloon, inclusief veranda. Uiteraard zal de rodeostier niet ontbreken. Tijdens de wedstrijden zal op dinsdag en donderdag rond het kampvuur gitaar worden gespeeld, wat uiteraard de sfeer ten goed zal komen. Op de woensdagavond zal er een klaverjastoernooi worden georganiseerd en donderdagavond een pokertoernooi. De vrijdag staat bol van activiteiten. Aan het eind van de middag zal plaats worden ingeruimd voor het sponsor-buffet. Op deze wijze wil de TC Veendam haar club-sponsors en toernooi-sponsors bedanken voor de ondersteuning op welk gebied dan ook. Het bestuur van de TC Veendam en de organisatie van het Veendam Open weten maar al te goed dat zonder sponsors een dergelijk toernooi niet te realiseren is. De vrijdagavond is de traditionele feestavond met optredens van Mindrush en Mark Dontjer.