Overslaan en naar de inhoud gaan

Dag van de Regio 2012 Thema dit jaar: Duurzame dorpen

Door op donderdag, 13 september, 2012 - 11:46

REGIO - Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2012 wordt voor het negende achtereenvolgende jaar de Dag van de Regio georganiseerd. Naast Groningen is ook Drenthe weer vertegenwoordigd. Het thema van 2012 is ‘Duurzame Dorpen'. Er zijn veel mooie projecten ontwikkeld of reeds gerealiseerd in het kader van de leefbaarheid in de dorpen. Daarnaast zijn er, net als voorgaande jaren, ondernemers die hun deuren openen en u gastvrij zullen ontvangen. In totaal zijn er ruim vijftig deelnemers te bezoeken. Dus ga op pad en laat u inspireren door de pareltjes van Groningen en Drenthe!

In Beerta en Finsterwolde werken de dorpsbelangenverenigingen samen om een garage-sale te houden in beide dorpen. In Midwolda en Oostwold wordt een digitale erfgoedroute geopend en de verenigingen van Scheemda presenteren zich op de verenigingsmarkt. Rondom het Infocentrum van Staatsbosbeheer in Sellingen is een markt met kleinschalige duurzame bedrijfjes.

Ook voor kinderen zijn er aantrekkelijke activiteiten, zoals spelletjes bij Kunstpodium De Leegte in Nieuwolda, kabouterhuisjes bouwen bij de Heemtuin, of een paddenstoelentocht bij de Fraeylemaborg en bij de Ennemaborgh.

De Dag van de Regio creëert een ontmoetingsplaats voor bedenkers van en medewerkers aan deze projecten en stimuleert anderen om uitvoering te geven aan hun wensen op het gebied van een leefbaar en sociaal vitaal platteland. De deelnemers van de Dag van de Regio staan vermeld in een folder die o.a. verkrijgbaar is bij de VVV's, bibliotheken en Toeristische InformatiePunten. Daarnaast staan de deelnemers vermeld op www.dagvanderegio.nl. Op deze website vindt u ook de meest actuele informatie.